Het Zweeds hooggerechtshof heeft donderdag geweigerd het beroep te onderzoeken dat Julian Assagne, de stichter van Wikileaks, had aangetekend tegen het internationaal aanhoudingsbevel dat tegen hem is uitgevaardigd. Intussen melden Britse media dat Assagne in Groot-Brittannië is.

Op 18 november vaardigde de Zweedse justitie het aanhoudingsbevel
uit om de 39-jarige Australiër te kunnen ondervragen over verdenkingen van verkrachting, seksuele aanranding en dwang in verband met feiten die hij in augustus in Zweden zou gepleegd hebben. Assange ging in beroep, maar ving daar bot. Daarop stapte zijn advocaat naar het hooggerechtshof.

Medewerkers van Assange weigeren zijn verblijfplaats te geven wegens doodsbedreigingen aan zijn adres. Zijn advocaat benadrukte woensdag dat Assange niet is ondergedoken. Vanop zijn huidige verblijfplaats heeft hij verschillende interviews gegeven, zo luidt het.

'In Groot-Brittannië'

Intussen meldt de Britse krant The Independent dat de Britse politie weet waar Assange verblijft. Assange zou zijn contactgegevens aan de politie gegeven hebben toen hij in oktober in Groot-Brittannië aankwam.

Politiebronnen zouden bevestigd hebben dat ze het telefoonnummer van Assange hebben. De Britse politie zou al ruim een maand in contact staan met het juridische team van Assange, maar wacht op verdere instructies vooraleer over te gaan tot aanhouding. De Australiër zou zich ophouden in het zuidoosten van Engeland.

Het Zweeds hooggerechtshof heeft donderdag geweigerd het beroep te onderzoeken dat Julian Assagne, de stichter van Wikileaks, had aangetekend tegen het internationaal aanhoudingsbevel dat tegen hem is uitgevaardigd. Intussen melden Britse media dat Assagne in Groot-Brittannië is.Op 18 november vaardigde de Zweedse justitie het aanhoudingsbevel uit om de 39-jarige Australiër te kunnen ondervragen over verdenkingen van verkrachting, seksuele aanranding en dwang in verband met feiten die hij in augustus in Zweden zou gepleegd hebben. Assange ging in beroep, maar ving daar bot. Daarop stapte zijn advocaat naar het hooggerechtshof. Medewerkers van Assange weigeren zijn verblijfplaats te geven wegens doodsbedreigingen aan zijn adres. Zijn advocaat benadrukte woensdag dat Assange niet is ondergedoken. Vanop zijn huidige verblijfplaats heeft hij verschillende interviews gegeven, zo luidt het.'In Groot-Brittannië'Intussen meldt de Britse krant The Independent dat de Britse politie weet waar Assange verblijft. Assange zou zijn contactgegevens aan de politie gegeven hebben toen hij in oktober in Groot-Brittannië aankwam. Politiebronnen zouden bevestigd hebben dat ze het telefoonnummer van Assange hebben. De Britse politie zou al ruim een maand in contact staan met het juridische team van Assange, maar wacht op verdere instructies vooraleer over te gaan tot aanhouding. De Australiër zou zich ophouden in het zuidoosten van Engeland.