In Groot-Brittannië wordt op 8 juni een nieuw parlement gekozen.

In vele gemeenten werden de verkiezingscampagnes een uurtje stilgelegd en vonden een aantal herdenkingsmanifestaties plaats.

Labour-afgevaardigde Jo Cox (41) werd op 16 juni 2016 - een week voor het brexitreferendum - door een extreemrechtse terrorist vermoord. Ze spande zich in om Groot-Brittannië in de EU te houden.

'Dank aan alle kandidaten, die aan deze onderbreking vandaag deelnemen, het is een krachtig signaal van onderlinge samenhang', tweette Brendan Cox, de echtgenoot van de vermoorde politica.

Labour-voorzitter Jeremy Corbyn had de herdenking op Twitter aangekondigd. Vertegenwoordigers van vele partijen, waaronder de regerende conservatieven van premier Theresa May, de liberale democraten, groenen en de Schotse Nationale Partij sloten zich bij de herdenking aan. In Groot-Brittannië wordt op 8 juni een nieuw parlement gekozen.

In vele gemeenten werden de verkiezingscampagnes een uurtje stilgelegd en vonden een aantal herdenkingsmanifestaties plaats.Labour-afgevaardigde Jo Cox (41) werd op 16 juni 2016 - een week voor het brexitreferendum - door een extreemrechtse terrorist vermoord. Ze spande zich in om Groot-Brittannië in de EU te houden.'Dank aan alle kandidaten, die aan deze onderbreking vandaag deelnemen, het is een krachtig signaal van onderlinge samenhang', tweette Brendan Cox, de echtgenoot van de vermoorde politica.Labour-voorzitter Jeremy Corbyn had de herdenking op Twitter aangekondigd. Vertegenwoordigers van vele partijen, waaronder de regerende conservatieven van premier Theresa May, de liberale democraten, groenen en de Schotse Nationale Partij sloten zich bij de herdenking aan. In Groot-Brittannië wordt op 8 juni een nieuw parlement gekozen.