Het Center for the Protection of National Infrastructure (CPNI) waarschuwt dat de voedselsector kwetsbaar is voor politieke en ideologische groeperingen die voedsel en drank op grote schaal willen vergiftigen, zo schrijft The Sunday Telegraph.

De overheidsinstelling vraagt producenten, verdelers en supermarkten om veiligheidsmaatregelen te treffen in hun vestigingen en depots en eventuele zwaktes in de keten op te sporen.

EHEC-bacterie

De waarschuwing komt er na de uitbraak van de EHEC-bacterie, die toont hoe kwetsbaar de voedselketen is en hoe snel bacteriën zich kunnen verspreiden.

De overheid waarschuwt voor aanvallers die voorverpakt voedsel met bacteriën of chemicaliën kunnen besmetten of grondstoffen vervuilen. In dat kader worden landbouwbedrijven, die dikwijls buitenlands personeel tewerkstellen, als kwetsbaar aanzien. (Belga)

Het Center for the Protection of National Infrastructure (CPNI) waarschuwt dat de voedselsector kwetsbaar is voor politieke en ideologische groeperingen die voedsel en drank op grote schaal willen vergiftigen, zo schrijft The Sunday Telegraph. De overheidsinstelling vraagt producenten, verdelers en supermarkten om veiligheidsmaatregelen te treffen in hun vestigingen en depots en eventuele zwaktes in de keten op te sporen. EHEC-bacterie De waarschuwing komt er na de uitbraak van de EHEC-bacterie, die toont hoe kwetsbaar de voedselketen is en hoe snel bacteriën zich kunnen verspreiden. De overheid waarschuwt voor aanvallers die voorverpakt voedsel met bacteriën of chemicaliën kunnen besmetten of grondstoffen vervuilen. In dat kader worden landbouwbedrijven, die dikwijls buitenlands personeel tewerkstellen, als kwetsbaar aanzien. (Belga)