'Er is maar één man op deze planeet die de burgeroorlog in Syrië met een telefoontje kan stoppen, en dat is meneer Poetin.' Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond, gezegd, zo meldt The Guardian.

Hij zei dat de politieke situatie in Syrië het voorbije jaar niet veranderd is. 'Of de Syrische president Bashar al-Assad blijft of niet, zal uiteindelijk afhangen van de bereidheid van de Russen om hun invloed te gebruiken om Assad af te zetten. Een jaar geleden was dat net hetzelfde.'

'Turkije moet zich focussen op strijd tegen IS'

Zaterdag heeft Turkije bekendgemaakt dat het Koerdische troepen in Noord-Syrië beschoten heeft en zei het land dat het, samen met Saudi-Arabië, zou overwegen om grondtroepen naar Syrië te sturen.

De VS hebben er bij Turkije op aangedrongen om zich te focussen op de strijd tegen IS. Wereldmachten waaronder het Verenigd Koninkrijk, de VS en Rusland zijn namelijk overeengekomen om de vijandelijkheden in Syrië te stoppen - een overeenkomst die niet gesteund wordt door de Syrische regering. Aanvallen op IS of het al Nusra-front gaan wel nog door.

Wapenstilstand in Syrië

Het opgelaaid geweld in het conflict is een bedreiging voor de wapenstilstand die in München is overeengekomen. Daarin is opgenomen dat de vijandelijkheden binnen de week moeten stoppen. Het bevat ook de levering van humanitaire hulp doorheen het land.

Het Kremlin heeft zondag laten weten dat Poetin en de Amerikaanse president Barack Obama de crisis besproken hebben over de telefoon. Ze zijn het eens dat de overeenkomst van Munchen een positieve stap is en steunen de wapenstilstand en de levering van hulp.

Moskou is echter gebieden in de provincies Latakia en Aleppo blijven bombarderen. Het Syrische observatorium voor Mensenrechten heeft ook verklaard dat Russische oorlogsvliegtuigen hevige bombardementen hebben uitgevoerd in het noorden van Aleppo, om troepen van Assad te steunen.

'Geen bewijs dat we burgers gebombardeerd hebben'

Het ziet ernaar uit dat de rol van Turkije de komende weken zal groeien. Een officiële bron uit het Saudische leger heeft bevestigd dat Saudi-Arabië gevechtsvliegtuigen naar de Turkse luchtmachtbasis Incirlik gestuurd heeft ter voorbereiding van toenemende anti-IS operaties in Syrië.

Tijdens een veiligheidsconferentie in Munchen heeft de Russische premier Dmitri Medvedev verklaard dat de wereld 'in een nieuwe koude oorlog' beland is. Velen zijn ervan overtuigd dat Russische vliegtuigen ook burgertargets geraakt hebben in Syrië, maar dat ontkende hij ten stelligste.

'Er is geen bewijs dat wij burgers gebombardeerd hebben, ook al beschuldigt iedereen ons daarvan', aldus Medvedev. 'Rusland probeert geen geheime doelen te verwezenlijken in Syrië. We proberen gewoon om onze nationale belangen te verdedigen.' (NSK)

'Er is maar één man op deze planeet die de burgeroorlog in Syrië met een telefoontje kan stoppen, en dat is meneer Poetin.' Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond, gezegd, zo meldt The Guardian.Hij zei dat de politieke situatie in Syrië het voorbije jaar niet veranderd is. 'Of de Syrische president Bashar al-Assad blijft of niet, zal uiteindelijk afhangen van de bereidheid van de Russen om hun invloed te gebruiken om Assad af te zetten. Een jaar geleden was dat net hetzelfde.''Turkije moet zich focussen op strijd tegen IS'Zaterdag heeft Turkije bekendgemaakt dat het Koerdische troepen in Noord-Syrië beschoten heeft en zei het land dat het, samen met Saudi-Arabië, zou overwegen om grondtroepen naar Syrië te sturen.De VS hebben er bij Turkije op aangedrongen om zich te focussen op de strijd tegen IS. Wereldmachten waaronder het Verenigd Koninkrijk, de VS en Rusland zijn namelijk overeengekomen om de vijandelijkheden in Syrië te stoppen - een overeenkomst die niet gesteund wordt door de Syrische regering. Aanvallen op IS of het al Nusra-front gaan wel nog door.Wapenstilstand in SyriëHet opgelaaid geweld in het conflict is een bedreiging voor de wapenstilstand die in München is overeengekomen. Daarin is opgenomen dat de vijandelijkheden binnen de week moeten stoppen. Het bevat ook de levering van humanitaire hulp doorheen het land.Het Kremlin heeft zondag laten weten dat Poetin en de Amerikaanse president Barack Obama de crisis besproken hebben over de telefoon. Ze zijn het eens dat de overeenkomst van Munchen een positieve stap is en steunen de wapenstilstand en de levering van hulp.Moskou is echter gebieden in de provincies Latakia en Aleppo blijven bombarderen. Het Syrische observatorium voor Mensenrechten heeft ook verklaard dat Russische oorlogsvliegtuigen hevige bombardementen hebben uitgevoerd in het noorden van Aleppo, om troepen van Assad te steunen.'Geen bewijs dat we burgers gebombardeerd hebben'Het ziet ernaar uit dat de rol van Turkije de komende weken zal groeien. Een officiële bron uit het Saudische leger heeft bevestigd dat Saudi-Arabië gevechtsvliegtuigen naar de Turkse luchtmachtbasis Incirlik gestuurd heeft ter voorbereiding van toenemende anti-IS operaties in Syrië.Tijdens een veiligheidsconferentie in Munchen heeft de Russische premier Dmitri Medvedev verklaard dat de wereld 'in een nieuwe koude oorlog' beland is. Velen zijn ervan overtuigd dat Russische vliegtuigen ook burgertargets geraakt hebben in Syrië, maar dat ontkende hij ten stelligste. 'Er is geen bewijs dat wij burgers gebombardeerd hebben, ook al beschuldigt iedereen ons daarvan', aldus Medvedev. 'Rusland probeert geen geheime doelen te verwezenlijken in Syrië. We proberen gewoon om onze nationale belangen te verdedigen.' (NSK)