Priti Patel verliet pas dinsdag Londen om een rondreis in Afrika te maken, maar maakte nu op vraag van Theresa May rechtsomkeer, zo zouden twee regeringsbronnen hebben bevestigd. Patel had zich maandag al verontschuldigd voor het feit dat ze tijdens een gezinsvakantie tot twaalf keer toe een ontmoeting had met Israëlische verantwoordelijken, onder wie premier Benjamin Netanyahu, zonder daarvan de regering op de hoogte te brengen. Geen enkele andere Britse verantwoordelijke was bij die ontmoetingen aanwezig.

Patel werd meestal wel vergezeld door Stuart Polak, erevoorzitter van de pro-Israëlische lobbygroep Conservative Friends of Israel. Volgens Downing Street zou Patel aan May hebben gezegd dat ze de mogelijkheden besprak voor de financiering van humanitaire hulp die het Israëlische leger verleent aan gewonde Syriërs op de Golanhoogte.

Premier May tikte haar al minister voor de feiten op de vingers, maar bevestigde wel haar vertrouwen in Patel. Volgens het Britse agentschap Press Association zou Patel in haar mea culpa echter nog twee andere ontmoetingen vergeten vermelden zijn.

Ze zou namelijk in september ook een onderhoud hebben gehad met de Israëlische minister voor Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan en de baas van het ministerie van Buitenlandse Zaken Yuval Rotem. 'Ik begrijp niet wat ze nog meer moet doen om ontslagen te worden', verklaarde een andere minister anoniem aan de Britse krant The Daily Telegraph.

Priti Patel verliet pas dinsdag Londen om een rondreis in Afrika te maken, maar maakte nu op vraag van Theresa May rechtsomkeer, zo zouden twee regeringsbronnen hebben bevestigd. Patel had zich maandag al verontschuldigd voor het feit dat ze tijdens een gezinsvakantie tot twaalf keer toe een ontmoeting had met Israëlische verantwoordelijken, onder wie premier Benjamin Netanyahu, zonder daarvan de regering op de hoogte te brengen. Geen enkele andere Britse verantwoordelijke was bij die ontmoetingen aanwezig. Patel werd meestal wel vergezeld door Stuart Polak, erevoorzitter van de pro-Israëlische lobbygroep Conservative Friends of Israel. Volgens Downing Street zou Patel aan May hebben gezegd dat ze de mogelijkheden besprak voor de financiering van humanitaire hulp die het Israëlische leger verleent aan gewonde Syriërs op de Golanhoogte. Premier May tikte haar al minister voor de feiten op de vingers, maar bevestigde wel haar vertrouwen in Patel. Volgens het Britse agentschap Press Association zou Patel in haar mea culpa echter nog twee andere ontmoetingen vergeten vermelden zijn. Ze zou namelijk in september ook een onderhoud hebben gehad met de Israëlische minister voor Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan en de baas van het ministerie van Buitenlandse Zaken Yuval Rotem. 'Ik begrijp niet wat ze nog meer moet doen om ontslagen te worden', verklaarde een andere minister anoniem aan de Britse krant The Daily Telegraph.