Britse media: koningin Elizabeth II zal niet kijken naar Oprah-interview

De Britse koningin Elizabeth II. © Belga Image

Koningin Elizabeth II zal het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan niet bekijken en is in de plaats daarvan bezig met nationale kwesties, zo heeft The Sunday Times gemeld. Het tv-interview, dat zondagavond in de Verenigde Staten wordt uitgezonden en spanningen veroorzaakt in de monarchie, is maandag op de Britse zender ITV te zien.

Volgens The Sunday Times hebben mensen aan het hof het interview als ‘een circus’ bestempeld. Koninklijk adviseurs zijn volgens de krant ‘bereid terug te slaan met nieuwe onthullingen over het gedrag van het echtpaar, als de monarchie aangevallen wordt’. The Sunday Express schreef dat de Queen ‘alleen bezig is met haar taken en met Philip’. Buckingham Palace wou geen commentaar kwijt op de berichten.

Verscheidene leden van de koninklijke familie verschijnen zondag enkele uren voor de uitzending van het interview zelf op tv in een programma op BBC 1. De koningin, prins Charles, zijn echtgenote Camilla en de echtgenote van prins Edward (de jongste zoon van de koningin), zijn te zien in een vooraf opgenomen programma onder de titel ‘A Celebration For Commonwealth Day’. Commonwealth Day wordt maandag gevierd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content