Dat schrijft de Britse krant The Independent.

De productie van en handel in die submunitie is verboden in alle landen die de conventie over clustermunitie hebben getekend. Groot-Brittannië is een van de meer dan 100 ondertekenaars. Notoire uitzonderingen zijn onder andere de VS, Rusland, China en Israël.

Banken gered door belastinggeld Tot de banken die de Conventie aan hun laars lappen, behoren, aldus de krant, de Royal Bank of Scotland, Lloyds TSB, Barclays en HSBC. Twee van die banken werden drie jaar geleden nog van de dood gered door belastinggeld.

De grootste zondaar is RBS, dat na de bailout zo goed als een staatsbank is geworden. Volgens The Independent heeft de coalitieregering nog geen vinger uitgestoken om die banken tot de orde te roepen.

Achterpoortje in wetgeving

De banken gebruiken een achterpoortje in de wetgeving dat stipuleert dat financiële instellingen in de industrie van fragmentatiebommen kunnen blijven investeren zolang dit maar niet rechtstreeks in de bommen gebeurt.

Clusterbommen werden voor oorlogsvoering al gebruikt door de NAVO, de VS en Israël. Vorige maand werd gesuggereerd dat ook Khaddafi de bommen had ingezet in de Libische burgeroorlog. (Belga/SD)

Dat schrijft de Britse krant The Independent. De productie van en handel in die submunitie is verboden in alle landen die de conventie over clustermunitie hebben getekend. Groot-Brittannië is een van de meer dan 100 ondertekenaars. Notoire uitzonderingen zijn onder andere de VS, Rusland, China en Israël. Banken gered door belastinggeld Tot de banken die de Conventie aan hun laars lappen, behoren, aldus de krant, de Royal Bank of Scotland, Lloyds TSB, Barclays en HSBC. Twee van die banken werden drie jaar geleden nog van de dood gered door belastinggeld. De grootste zondaar is RBS, dat na de bailout zo goed als een staatsbank is geworden. Volgens The Independent heeft de coalitieregering nog geen vinger uitgestoken om die banken tot de orde te roepen. Achterpoortje in wetgeving De banken gebruiken een achterpoortje in de wetgeving dat stipuleert dat financiële instellingen in de industrie van fragmentatiebommen kunnen blijven investeren zolang dit maar niet rechtstreeks in de bommen gebeurt. Clusterbommen werden voor oorlogsvoering al gebruikt door de NAVO, de VS en Israël. Vorige maand werd gesuggereerd dat ook Khaddafi de bommen had ingezet in de Libische burgeroorlog. (Belga/SD)