Een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Thomson Airways heeft in augustus ternauwernood een raketaanval kunnen ontwijken boven de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh. Dat schrijft de Daily Mail. Volgens de kwaliteitskrant The Guardian heeft de regering deze berichten bevestigd.

Het vliegtuig was op weg van de Londense luchthaven Stansted naar de Egyptische badplaats en had 189 passagiers aan boord. De piloot had de raket opgemerkt en kon het vliegtuig uit de baan van het projectiel manoeuvreren, waarop het vliegtuig veilig aan de grond werd gezet.

Geen gerichte aanval

Het Britse ministerie van Transport heeft het incident bevestigd, maar gelooft niet dat het vliegtuig het doelwit was van de raket. Volgens informatie van de Britse regering was de raket afkomstig van het Egyptische leger, tijdens een legeroefening. 'We hebben het incident toen onderzocht en kwamen tot de conclusie dat het geen gerichte aanval was en dat het waarschijnlijk toe te schrijven was aan routineoefeningen uitgevoerd door het Egyptische leger', zegt een regeringswoordvoerder.

Afgelopen zaterdag stortte een Russisch vliegtuig neer boven het Egyptische schiereiland Sinaï. Daarbij lieten 224 mensen het leven. Er duiken meer en meer aanwijzingen op dat een explosie aan boord van het toestel tot de dodelijke crash heeft geleid. In de Sinaï vecht het Egyptische leger een strijd uit met de terreurgroepering Islamitische Staat (IS). (Belga/AVE)

Een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Thomson Airways heeft in augustus ternauwernood een raketaanval kunnen ontwijken boven de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh. Dat schrijft de Daily Mail. Volgens de kwaliteitskrant The Guardian heeft de regering deze berichten bevestigd.Het vliegtuig was op weg van de Londense luchthaven Stansted naar de Egyptische badplaats en had 189 passagiers aan boord. De piloot had de raket opgemerkt en kon het vliegtuig uit de baan van het projectiel manoeuvreren, waarop het vliegtuig veilig aan de grond werd gezet.Het Britse ministerie van Transport heeft het incident bevestigd, maar gelooft niet dat het vliegtuig het doelwit was van de raket. Volgens informatie van de Britse regering was de raket afkomstig van het Egyptische leger, tijdens een legeroefening. 'We hebben het incident toen onderzocht en kwamen tot de conclusie dat het geen gerichte aanval was en dat het waarschijnlijk toe te schrijven was aan routineoefeningen uitgevoerd door het Egyptische leger', zegt een regeringswoordvoerder.Afgelopen zaterdag stortte een Russisch vliegtuig neer boven het Egyptische schiereiland Sinaï. Daarbij lieten 224 mensen het leven. Er duiken meer en meer aanwijzingen op dat een explosie aan boord van het toestel tot de dodelijke crash heeft geleid. In de Sinaï vecht het Egyptische leger een strijd uit met de terreurgroepering Islamitische Staat (IS). (Belga/AVE)