Donderdagavond voegde Scotland Yard eraan toe dat de twee in aanraking waren gekomen met het zenuwgif, nadat ze contact hadden gehad met een besmet object. Dat hebben bijkomende tests uitgewezen.

Bij de recente slachtoffers gaat het volgens de politie om een 45-jarige man en een 44-jarige vrouw uit de regio. De vrouw was zaterdag in hun woning in Amesbury ingestort, later moesten de artsen ook de man naar het ziekenhuis in het wat verderop gelegen Salisbury brengen.

Volgens een vriend van het stel konden geen van beiden nog iets zeggen en liep er schuim uit hun mond. De politie heeft vijf zones in Amesbury en Salisbury geïdentificeerd die nauwkeurig zullen onderzocht worden.

Het stel had kort voor het ziek werd beide plaatsen bezocht. Wie onlangs in die zones is geweest, moet zich aan veiligheidsconsignes houden en bijvoorbeeld kleren wassen en mobieltjes afvegen.

Novitsjok is het gif dat ook de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in maart vergiftigde. Dat gebeurde in Salisbury.

Theresa May is erg ongerust over het nieuwe incident. Haar gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie. 'Het is erg verontrustend om te zien dat twee nieuwe mensen vergiftigd zijn met novitsjok. Ik weet dat de politie hemel en aarde beweegt om te onderzoeken wat er gebeurd is', aldus de Britse premier donderdag tijdens haar bezoek aan Berlijn.

De Russen zeiden donderdag dan weer dat ze geen informatie hebben over een nieuwe vergiftiging. Moskou dringt er bij de Britse politie op aan om geen 'vuile politieke spelletjes te spelen'.

'De Britse politie kan beter met ons samenwerken om dit te onderzoeken', benadrukt Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Donderdagavond voegde Scotland Yard eraan toe dat de twee in aanraking waren gekomen met het zenuwgif, nadat ze contact hadden gehad met een besmet object. Dat hebben bijkomende tests uitgewezen.Bij de recente slachtoffers gaat het volgens de politie om een 45-jarige man en een 44-jarige vrouw uit de regio. De vrouw was zaterdag in hun woning in Amesbury ingestort, later moesten de artsen ook de man naar het ziekenhuis in het wat verderop gelegen Salisbury brengen. Volgens een vriend van het stel konden geen van beiden nog iets zeggen en liep er schuim uit hun mond. De politie heeft vijf zones in Amesbury en Salisbury geïdentificeerd die nauwkeurig zullen onderzocht worden. Het stel had kort voor het ziek werd beide plaatsen bezocht. Wie onlangs in die zones is geweest, moet zich aan veiligheidsconsignes houden en bijvoorbeeld kleren wassen en mobieltjes afvegen.Novitsjok is het gif dat ook de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in maart vergiftigde. Dat gebeurde in Salisbury.Theresa May is erg ongerust over het nieuwe incident. Haar gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie. 'Het is erg verontrustend om te zien dat twee nieuwe mensen vergiftigd zijn met novitsjok. Ik weet dat de politie hemel en aarde beweegt om te onderzoeken wat er gebeurd is', aldus de Britse premier donderdag tijdens haar bezoek aan Berlijn. De Russen zeiden donderdag dan weer dat ze geen informatie hebben over een nieuwe vergiftiging. Moskou dringt er bij de Britse politie op aan om geen 'vuile politieke spelletjes te spelen'. 'De Britse politie kan beter met ons samenwerken om dit te onderzoeken', benadrukt Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.