Dit gaat echter in tegen wat Davies eerder liet verstaan. Toen liet de minister, verantwoordelijk voor de brexitonderhandelingen met de EU, uitschijnen dat er wel 58 verschillende impactstudies bestonden, elk voor een bepaalde industrie. Op vraag van commissievoorzitter Hilary Benn of dergelijke studies nu werkelijk bestaan voor de verschillende industrieën zoals auto- en luchtvaartindustrie en de financiële sectoren, antwoordde Davies: 'neen'.

Hij voegde eraan toe dat hij geen voorstander is van economische modellen omdat die 'allemaal al in het ongelijk zijn gesteld'. Deze onthullingen komen op het moment dat meer en meer Britten zich pessimistisch tonen over de brexit. Uit een nieuwe peiling van het nationaal centrum voor sociaal onderzoek blijkt dat 55 procent van de Britten vindt dat de regering van Theresa May de onderhandelingen met de EU slecht aanpakt.

Dit percentage lag nog op 44 in februari. Tweeënvijftig procent van de ondervraagden is er trouwens van overtuigd dat de Britse regering een slecht akkoord zal ondertekenen. Slechts 19 procent gelooft dat er een goed akkoord uit de bus zal komen.