Het telefoongesprek duurde ruim een uur.

De onderhandelingen hervatten zondag in Brussel. Von der Leyen en Boris Johnson horen elkaar dan maandagavond opnieuw, zo maakte de Commissievoorzitter bekend.

Von der Leyen las zaterdagavond een kort statement voor, ook ondertekend door Boris Johnson, waarbij ze erkennen dat er nog grote meningsverschillen bestaan, zonder in detail te treden over de inhoud. 'Beide partijen zijn het erover eens dat er geen akkoord mogelijk is indien deze meningsverschillen niet opgelost geraken', aldus de Commissievoorzitter. 'We erkennen de ernst van deze meningsverschillen, maar kwamen overeen dat een bijkomende inspanning moet gedaan worden door onze onderhandelingsteams om ze te proberen oplossen'. De meningsverschillen houden verband met eerlijke concurrentie tussen Britse en Europese bedrijven, toezicht op de afspraken en de visserij, zo raakte vrijdagavond al bekend. Zonder akkoord komen er vanaf 1 januari 2021 douanetarieven en handelsbelemmeringen tussen het VK en de Europese Unie.

Het telefoongesprek duurde ruim een uur.De onderhandelingen hervatten zondag in Brussel. Von der Leyen en Boris Johnson horen elkaar dan maandagavond opnieuw, zo maakte de Commissievoorzitter bekend. Von der Leyen las zaterdagavond een kort statement voor, ook ondertekend door Boris Johnson, waarbij ze erkennen dat er nog grote meningsverschillen bestaan, zonder in detail te treden over de inhoud. 'Beide partijen zijn het erover eens dat er geen akkoord mogelijk is indien deze meningsverschillen niet opgelost geraken', aldus de Commissievoorzitter. 'We erkennen de ernst van deze meningsverschillen, maar kwamen overeen dat een bijkomende inspanning moet gedaan worden door onze onderhandelingsteams om ze te proberen oplossen'. De meningsverschillen houden verband met eerlijke concurrentie tussen Britse en Europese bedrijven, toezicht op de afspraken en de visserij, zo raakte vrijdagavond al bekend. Zonder akkoord komen er vanaf 1 januari 2021 douanetarieven en handelsbelemmeringen tussen het VK en de Europese Unie.