Het overleg met oppositiepartij Labour zal worden voortgezet, zei minister Hammond zaterdag bij een bijeenkomst van de Europese ministers van Financiën in het Roemeense Boekarest. 'Ik ben optimistisch dat we een soort van overeenkomst kunnen bereiken', aldus Hammond. Volgens hem is er voor de regering niets onbespreekbaar. 'We zullen de gesprekken met Labour met een open geest voortzetten en alles op een constructieve manier met hen bespreken', verduidelijkte Hammond.

Dinsdag reikte de Britse premier Theresa May de hand naar Labour, in de hoop dat onderhandelingen met de oppositiepartij alsnog tot een doorbraak zouden kunnen leiden in het brexitdossier. Het Britse parlement heeft het akkoord van May om het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te regelen, al drie keer afgewezen. Hoewel Hammond zaterdag 'optimistisc' zegt te zijn over de onderhandelingen, sprak Labour vrijdag in een mededeling nog over 'ontgoochelende' gesprekken.

Het Britse vertrek uit de EU is momenteel gepland op 12 april. May heeft Europees president Donald Tusk afgelopen week opnieuw gevraagd om een uitstel van de brexit tot 30 juni. Tusk pleit voor een verlenging tot twaalf maanden, een zogenaamde 'flextension'. Frankrijk ziet echter geen heil in het voorstel van de Europese president en heeft volgens de Britse krant The Guardian - die zich baseert op een nota van de Europese top - de steun van België en Spanje. Het besluit zal worden genomen tijdens de speciale EU-top, op woensdag 10 april in Brussel.

De woordvoerder van premier Charles Michel ontkent het bericht van The Guardian. 'We wachten zoals alle 27 EU-lidstaten op verduidelijking woensdag door het Verenigd Koninkrijk', aldus woordvoerder Barend Leyts.

Het overleg met oppositiepartij Labour zal worden voortgezet, zei minister Hammond zaterdag bij een bijeenkomst van de Europese ministers van Financiën in het Roemeense Boekarest. 'Ik ben optimistisch dat we een soort van overeenkomst kunnen bereiken', aldus Hammond. Volgens hem is er voor de regering niets onbespreekbaar. 'We zullen de gesprekken met Labour met een open geest voortzetten en alles op een constructieve manier met hen bespreken', verduidelijkte Hammond.Dinsdag reikte de Britse premier Theresa May de hand naar Labour, in de hoop dat onderhandelingen met de oppositiepartij alsnog tot een doorbraak zouden kunnen leiden in het brexitdossier. Het Britse parlement heeft het akkoord van May om het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te regelen, al drie keer afgewezen. Hoewel Hammond zaterdag 'optimistisc' zegt te zijn over de onderhandelingen, sprak Labour vrijdag in een mededeling nog over 'ontgoochelende' gesprekken. Het Britse vertrek uit de EU is momenteel gepland op 12 april. May heeft Europees president Donald Tusk afgelopen week opnieuw gevraagd om een uitstel van de brexit tot 30 juni. Tusk pleit voor een verlenging tot twaalf maanden, een zogenaamde 'flextension'. Frankrijk ziet echter geen heil in het voorstel van de Europese president en heeft volgens de Britse krant The Guardian - die zich baseert op een nota van de Europese top - de steun van België en Spanje. Het besluit zal worden genomen tijdens de speciale EU-top, op woensdag 10 april in Brussel. De woordvoerder van premier Charles Michel ontkent het bericht van The Guardian. 'We wachten zoals alle 27 EU-lidstaten op verduidelijking woensdag door het Verenigd Koninkrijk', aldus woordvoerder Barend Leyts.