Anders Behring Breivik (32) wordt vandaag opnieuw ondervraagd door de Noorse politie. Een week na het bloedbad worden ook de eerste slachtoffers begraven.

Het is, na zaterdag, de tweede keer dat Breivik verhoord wordt. "De speurders willen hem ondervragen over heel wat nieuwe informatie die de afgelopen dagen is binnengelopen," zei Paal-Fredrik Hjort Kraby van de Noorse politie, zonder uit te weiden.

Zijn advocaat maakte bekend dat Breivik nog andere plannen had om aanslagen te plegen. Deze zouden even concreet zijn geweest als de bomexplosie in de hoofdstad Oslo en de slachtpartij op het eilandje Utoeya. Daarbij vielen minstens 76 doden.

Begraven

Een 18-jarige Iraaks-Koerdische vrouw die gedood werd bij de schietpartij op Utoya, zal om 13.00 uur begraven worden in Nesodden, nabij Oslo, in aanwezigheid van de Noorse minister van Buitenlandse Zaken Jonas Gahr Stoere, meldt het persbureau NTB.

Om 14.00 uur zal in Hamar, in het zuidoosten van het land, een tweede begrafenis plaatsvinden van Ismail Haji Ahmed (19) die eveneens omkwam op het eiland. In heel het land zullen de vlaggen halfstok hangen om de slachtoffers te herdenken. (KVDA/Belga)

Anders Behring Breivik (32) wordt vandaag opnieuw ondervraagd door de Noorse politie. Een week na het bloedbad worden ook de eerste slachtoffers begraven. Het is, na zaterdag, de tweede keer dat Breivik verhoord wordt. "De speurders willen hem ondervragen over heel wat nieuwe informatie die de afgelopen dagen is binnengelopen," zei Paal-Fredrik Hjort Kraby van de Noorse politie, zonder uit te weiden. Zijn advocaat maakte bekend dat Breivik nog andere plannen had om aanslagen te plegen. Deze zouden even concreet zijn geweest als de bomexplosie in de hoofdstad Oslo en de slachtpartij op het eilandje Utoeya. Daarbij vielen minstens 76 doden. Begraven Een 18-jarige Iraaks-Koerdische vrouw die gedood werd bij de schietpartij op Utoya, zal om 13.00 uur begraven worden in Nesodden, nabij Oslo, in aanwezigheid van de Noorse minister van Buitenlandse Zaken Jonas Gahr Stoere, meldt het persbureau NTB. Om 14.00 uur zal in Hamar, in het zuidoosten van het land, een tweede begrafenis plaatsvinden van Ismail Haji Ahmed (19) die eveneens omkwam op het eiland. In heel het land zullen de vlaggen halfstok hangen om de slachtoffers te herdenken. (KVDA/Belga)