Dat beweert een lid van de Britse extreemrechtse, anti-islamistische organisatie English Defense League (EDL). Wilders reageert 'vervuld met walging'.

In Groot-Brittannië is een onderzoek gaande naar mogelijke banden tussen de Noorse Breivik en Brits extreemrechts. Breivik poneert in zijn lijvige manifest, dat hij net voor de aanslagen op internet publiceerde, dat in 2002 twee rechts extremisten hem rekruteerden op een meeting in Groot-Brittannië.

Facebookvriend met EDL-leden Daarnaast zegt Breivik in dat manifest op Facebook 600 vrienden te hebben die lid zijn van het Britse EDL en dat hij contact heeft gehad met de leiders van die groepering. Een van de leden van EDL zegt in de Britse krant Daily Telegraph te denken dat dat moet geweest zijn op een toespraak van de Nederlandse extreemrechtse populistische politicus Geert Wilders in Londen.

Geert Wilders: 'Niet verantwoordelijk voor verknipte idioot' De EDL neemt afstand van Breivik en schrijft op haar website in een statement dat er nooit enig officieel contact is geweest. Ook Wilders wil liever niet geassocieerd worden met Breivik en zegt 'vervuld met walging' te zijn omdat Breivik verwijst naar zowel de PVV als naar hemzelf.

Wilders noemt de Noor 'een verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt.'

Verder beweert Wilders dat noch hij, noch de PVV verantwoordelijk zijn voor Breivik, omdat zijn Partij voor de Vrijheid 'nooit en te nimmer (heeft) opgeroepen tot geweld.' (Belga/SD)

Dat beweert een lid van de Britse extreemrechtse, anti-islamistische organisatie English Defense League (EDL). Wilders reageert 'vervuld met walging'. In Groot-Brittannië is een onderzoek gaande naar mogelijke banden tussen de Noorse Breivik en Brits extreemrechts. Breivik poneert in zijn lijvige manifest, dat hij net voor de aanslagen op internet publiceerde, dat in 2002 twee rechts extremisten hem rekruteerden op een meeting in Groot-Brittannië. Facebookvriend met EDL-leden Daarnaast zegt Breivik in dat manifest op Facebook 600 vrienden te hebben die lid zijn van het Britse EDL en dat hij contact heeft gehad met de leiders van die groepering. Een van de leden van EDL zegt in de Britse krant Daily Telegraph te denken dat dat moet geweest zijn op een toespraak van de Nederlandse extreemrechtse populistische politicus Geert Wilders in Londen. Geert Wilders: 'Niet verantwoordelijk voor verknipte idioot' De EDL neemt afstand van Breivik en schrijft op haar website in een statement dat er nooit enig officieel contact is geweest. Ook Wilders wil liever niet geassocieerd worden met Breivik en zegt 'vervuld met walging' te zijn omdat Breivik verwijst naar zowel de PVV als naar hemzelf. Wilders noemt de Noor 'een verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt.' Verder beweert Wilders dat noch hij, noch de PVV verantwoordelijk zijn voor Breivik, omdat zijn Partij voor de Vrijheid 'nooit en te nimmer (heeft) opgeroepen tot geweld.' (Belga/SD)