Dat heeft een politiefunctionaris zondag gezegd.

De politie doet wel nog verder onderzoek om uit te maken of er 'één of verschillende' schutters waren bij de schietpartij op een jongerenkamp op het eiland Utoya.

Breivik heeft zich akkoord verklaard met een psychisch onderzoek, zo vertelde zijn advocaat Geir Lippestad aan het persagentschap NTB. Een bevoegde politiearts zal een eerste onderzoek doen.

'Gek'
Een commentator op de televisiezender NRK kwam na lectuur van het 1.500 pagina's tellende 'manifest' van Breivik in elk geval al tot de eigen conclusie dat de 32-jarige man 'gek' is.

Zijn advocaat gaf toe dat het niet simpel is om bij een verhoor van enkele uren van de verdachte zijn uitspraken 'op een behoorlijke manier weer te geven'.

Het dodental van de dubbele aanslag komt intussen op 93 te staan, nu een gewonde aan zijn verwondingen is bezweken. Er vielen 97 gewonden, en er is nog een onbekend aantal vermisten. (Belga/SD)

Dat heeft een politiefunctionaris zondag gezegd. De politie doet wel nog verder onderzoek om uit te maken of er 'één of verschillende' schutters waren bij de schietpartij op een jongerenkamp op het eiland Utoya. Breivik heeft zich akkoord verklaard met een psychisch onderzoek, zo vertelde zijn advocaat Geir Lippestad aan het persagentschap NTB. Een bevoegde politiearts zal een eerste onderzoek doen. 'Gek' Een commentator op de televisiezender NRK kwam na lectuur van het 1.500 pagina's tellende 'manifest' van Breivik in elk geval al tot de eigen conclusie dat de 32-jarige man 'gek' is. Zijn advocaat gaf toe dat het niet simpel is om bij een verhoor van enkele uren van de verdachte zijn uitspraken 'op een behoorlijke manier weer te geven'. Het dodental van de dubbele aanslag komt intussen op 93 te staan, nu een gewonde aan zijn verwondingen is bezweken. Er vielen 97 gewonden, en er is nog een onbekend aantal vermisten. (Belga/SD)