Dat heeft de Noorse openbare televisie NRK woensdag gemeld.

Met meer dan een ton was dit springtuig veel zwaarder dan de bom die op 22 juli lelijk huis heeft gehouden in het administratieve hart van Oslo. Bij die aanslag verloren acht mensen het leven.

Bom van 1 à 1,5 ton

Op gezag van anonieme militaire bronnen berichtte NRK dat de bom is gevonden in de boerderij die Behring Breivik op ongeveer 140 km ten noorden van de hoofdstad huurde.

Het springtuig van 1 tot 1,5 ton was klaar voor gebruik.De bom die op 22 juli afging in een bestelwagen in de regeringswijk in Oslo was ongeveer 950 kilo zwaar.

Bij de Noorse politie was woensdagavond niemand voor uitleg bereikbaar. (Belga/SD)

Dat heeft de Noorse openbare televisie NRK woensdag gemeld. Met meer dan een ton was dit springtuig veel zwaarder dan de bom die op 22 juli lelijk huis heeft gehouden in het administratieve hart van Oslo. Bij die aanslag verloren acht mensen het leven. Bom van 1 à 1,5 ton Op gezag van anonieme militaire bronnen berichtte NRK dat de bom is gevonden in de boerderij die Behring Breivik op ongeveer 140 km ten noorden van de hoofdstad huurde. Het springtuig van 1 tot 1,5 ton was klaar voor gebruik.De bom die op 22 juli afging in een bestelwagen in de regeringswijk in Oslo was ongeveer 950 kilo zwaar. Bij de Noorse politie was woensdagavond niemand voor uitleg bereikbaar. (Belga/SD)