Dat schrijft de Britse krant The Guardian. In het 1.500 bladzijden tellende manifest dat hij kort voor zijn daden op het internet zette, staat het negenjarige plan gedetailleerd beschreven.

In het document zegt de 32-jarige Noor onder andere dat hij naast zijn voltijdse baan een eigen firma oprichtte. Het bedrijf was gespecialiseerd in computerprogrammering en had op het einde zes mensen in dienst en verschillenden rekeningen in het buitenland.

26.000 euro Door slechte bedrijfscijfers in 2005 en 2006 en zware verliezen op de beurs ging zijn handel uiteindelijk failliet. Toch bracht het bedrijf hem uiteindelijk ongeveer 2 miljoen Noorse kronen of 260.000 euro op, genoeg 'om door te gaan met het plannen van de aanvallen'.

In het manifest staat daarnaast onder andere uitgelegd hoe Breivik negen kredietkaarten in zijn bezit kreeg, waardoor hij zo'n slordige 26.000 euro krediet ter beschikking had. (Belga/SD)

Dat schrijft de Britse krant The Guardian. In het 1.500 bladzijden tellende manifest dat hij kort voor zijn daden op het internet zette, staat het negenjarige plan gedetailleerd beschreven. In het document zegt de 32-jarige Noor onder andere dat hij naast zijn voltijdse baan een eigen firma oprichtte. Het bedrijf was gespecialiseerd in computerprogrammering en had op het einde zes mensen in dienst en verschillenden rekeningen in het buitenland. 26.000 euro Door slechte bedrijfscijfers in 2005 en 2006 en zware verliezen op de beurs ging zijn handel uiteindelijk failliet. Toch bracht het bedrijf hem uiteindelijk ongeveer 2 miljoen Noorse kronen of 260.000 euro op, genoeg 'om door te gaan met het plannen van de aanvallen'. In het manifest staat daarnaast onder andere uitgelegd hoe Breivik negen kredietkaarten in zijn bezit kreeg, waardoor hij zo'n slordige 26.000 euro krediet ter beschikking had. (Belga/SD)