In Rio de Janeiro is het ot gewelddadige incidenten gekomen tussen radicale manifestanten en de politie. In de Braziliaanse stad waren zeker 300.000 mensen op straat gekomen om te manifesteren tegen de regering en de toenemende armoede.

Traangas

De rellen ontstonden aan het stadhuis van Rio. Betogers gooiden er met stenen naar de politie. Die reageerde met traangas en rubberkogels. Dat melden internationale journalisten ter plaatse. Er ontstond ook paniek onder de manifestanten. Ooggetuigen zagen demonstranten weglopen met betraande ogen.

Gelijktijdig waren er massaprotesten gepland in liefst 80 andere steden. Overal was de politie massaal op de been. In Ribeirão Preto, 300 kilometer van Sao Paolo, viel een dode. De manifestant werd samen met twee andere betogers, omver gereden door een auto. Hij overleefde het niet. Dat meldt de Braziliaanse politie op Twitter.

Sinds de prijzen voor het openbaar vervoer werden verhoogd, is het erg onrustig in Brazilië. Wat begon als relatief kleinschalig protest tegen de tariefverhogingen, mondde binnen een week uit tot massademonstraties in het hele land. De manifestaties verliepen aanvankelijk vreedzaam, maar escaleerden.

President blijft thuis

De manifestanten protesteerden ook tegen het slechte onderwijs, hoge belastingen, corruptie, dure sportevenementen en armoede. De betogers vinden onder meer dat er te veel geld gaat naar de organisatie van de voetbalevenementen in Brazilië.

President Rousseff annuleerde donderdag haar reis naar Japan. De reis was gepland voor zondag. Ook een bezoek aan de Braziliaanse stad Salvador da Bahia op vrijdag wordt verplaatst. (Belga/TV)

In Rio de Janeiro is het ot gewelddadige incidenten gekomen tussen radicale manifestanten en de politie. In de Braziliaanse stad waren zeker 300.000 mensen op straat gekomen om te manifesteren tegen de regering en de toenemende armoede. Traangas De rellen ontstonden aan het stadhuis van Rio. Betogers gooiden er met stenen naar de politie. Die reageerde met traangas en rubberkogels. Dat melden internationale journalisten ter plaatse. Er ontstond ook paniek onder de manifestanten. Ooggetuigen zagen demonstranten weglopen met betraande ogen. Gelijktijdig waren er massaprotesten gepland in liefst 80 andere steden. Overal was de politie massaal op de been. In Ribeirão Preto, 300 kilometer van Sao Paolo, viel een dode. De manifestant werd samen met twee andere betogers, omver gereden door een auto. Hij overleefde het niet. Dat meldt de Braziliaanse politie op Twitter. Sinds de prijzen voor het openbaar vervoer werden verhoogd, is het erg onrustig in Brazilië. Wat begon als relatief kleinschalig protest tegen de tariefverhogingen, mondde binnen een week uit tot massademonstraties in het hele land. De manifestaties verliepen aanvankelijk vreedzaam, maar escaleerden. President blijft thuis De manifestanten protesteerden ook tegen het slechte onderwijs, hoge belastingen, corruptie, dure sportevenementen en armoede. De betogers vinden onder meer dat er te veel geld gaat naar de organisatie van de voetbalevenementen in Brazilië. President Rousseff annuleerde donderdag haar reis naar Japan. De reis was gepland voor zondag. Ook een bezoek aan de Braziliaanse stad Salvador da Bahia op vrijdag wordt verplaatst. (Belga/TV)