In een favela in het noorden van Rio de Janeiro zijn maandag vijf bussen in brand gestoken, nadat een jongere was omgekomen bij een schietpartij tussen de ordediensten en criminelen. Dat bericht televisiezender Globo.

De minderjarige die werd neergeschoten zat in een gestolen voertuig, met naast hem een vuurwapen, zegt de militaire politie op de website G1. Volgens de politie voerden de ordediensten een actie uit tegen de handel in drugs en gestolen voertuigen op de heuvel van Chapadao. Na de schietpartij daalden een twintigtal personen af van de favela van Joquei en staken ze vijf bussen in brand.

's Ochtends werden nog drie auto's in brand gestoken in een andere favela van Rio (Alemão), als reactie op de dood van een vrouw van 72 jaar, Arlinda Beserra de Assis, in nog niet nader bepaalde omstandigheden. Enkele dagen geleden braken er al rellen uit in de dure en chique wijk Copacabana nadat een jonge danser om het leven was gekomen, die afkomstig was uit de favela van Pavão-Pavãzinho. Zijn dood wordt toegeschreven aan de politie. (Belga/TV)

In een favela in het noorden van Rio de Janeiro zijn maandag vijf bussen in brand gestoken, nadat een jongere was omgekomen bij een schietpartij tussen de ordediensten en criminelen. Dat bericht televisiezender Globo.De minderjarige die werd neergeschoten zat in een gestolen voertuig, met naast hem een vuurwapen, zegt de militaire politie op de website G1. Volgens de politie voerden de ordediensten een actie uit tegen de handel in drugs en gestolen voertuigen op de heuvel van Chapadao. Na de schietpartij daalden een twintigtal personen af van de favela van Joquei en staken ze vijf bussen in brand. 's Ochtends werden nog drie auto's in brand gestoken in een andere favela van Rio (Alemão), als reactie op de dood van een vrouw van 72 jaar, Arlinda Beserra de Assis, in nog niet nader bepaalde omstandigheden. Enkele dagen geleden braken er al rellen uit in de dure en chique wijk Copacabana nadat een jonge danser om het leven was gekomen, die afkomstig was uit de favela van Pavão-Pavãzinho. Zijn dood wordt toegeschreven aan de politie. (Belga/TV)