Dat maakt een woordvoerder van het parket van Sao Paulo bekend. Details zullen donderdag volgen tijdens een persconferentie.

Volgens Braziliaanse media wil het parket Lula vervolgen voor het verborgen houden van een eigendom en het witwassen van geld. Het gaat om een exclusief appartementsgebouw met zeezicht in Guaruja dat officieel op naam van het bouwbedrijf OAS staat, maar dat in werkelijkheid eigendom zou zijn van de ex-president en zijn vrouw Marisa Leticia.

'Politiek gemotiveerd'

Het is niet duidelijk in hoeverre de zaak kadert in het gerechtelijk onderzoek rond Petrobras. Bij dat overheidsbedrijf werden jarenlang miljoenen smeergeld betaald in ruil voor opdrachten, waar ook heel wat politici van profiteerden. Het schandaal reikt tot de hoogste regionen van de Braziliaanse politiek. Ex-president Lula werd eind vorige week nog verhoord over de zaak. Er vonden ook huiszoekingen bij hem plaats.

Hij ontkent elk misdrijf, en zegt dat de vervolging "politiek gemotiveerd" is.

(Belga/RR)

Dat maakt een woordvoerder van het parket van Sao Paulo bekend. Details zullen donderdag volgen tijdens een persconferentie. Volgens Braziliaanse media wil het parket Lula vervolgen voor het verborgen houden van een eigendom en het witwassen van geld. Het gaat om een exclusief appartementsgebouw met zeezicht in Guaruja dat officieel op naam van het bouwbedrijf OAS staat, maar dat in werkelijkheid eigendom zou zijn van de ex-president en zijn vrouw Marisa Leticia. Het is niet duidelijk in hoeverre de zaak kadert in het gerechtelijk onderzoek rond Petrobras. Bij dat overheidsbedrijf werden jarenlang miljoenen smeergeld betaald in ruil voor opdrachten, waar ook heel wat politici van profiteerden. Het schandaal reikt tot de hoogste regionen van de Braziliaanse politiek. Ex-president Lula werd eind vorige week nog verhoord over de zaak. Er vonden ook huiszoekingen bij hem plaats.Hij ontkent elk misdrijf, en zegt dat de vervolging "politiek gemotiveerd" is.(Belga/RR)