De top van de partij van vicepresident Michel Temer ging over "tot het onmiddellijk vertrek uit de regering" en roept de zes overgebleven ministers van de partij op om ontslag te nemen. De partij hoopt de afzetting van Rousseff te bespoedigen en zelf, via de vicepresident, het presidentschap te bemachtigen.

Dilma Rousseff ligt enorm onder vuur in Brazilië. De economie zit in het sukkelstraatje en tal van corruptieschandalen bezoedelen de reputatie van de president. In december lanceerde de oppositie een parlementaire afzettingsprocedure tegen haar. Rousseff heeft dinsdag na de aankondiging van PMDB een reis geannuleerd naar de Verenigde Staten, waar ze donderdag en vrijdag zou deelnemen aan een top over nucleaire veiligheid. Zij wordt normaal gezien in Brazilië vertegenwoordigd door haar vicepresident, Michel Temer, als ze in het buitenland verblijft. Temer wordt overigens ook genoemd in het Petrobras schandaal dat Rousseff en haar voorganger Lula achtervolgt.

Door het vertrek van de PMDB verliest Rousseff de steun van 69 parlementsleden, in een parlement met 513 zetels.

(Belga/RR)

De top van de partij van vicepresident Michel Temer ging over "tot het onmiddellijk vertrek uit de regering" en roept de zes overgebleven ministers van de partij op om ontslag te nemen. De partij hoopt de afzetting van Rousseff te bespoedigen en zelf, via de vicepresident, het presidentschap te bemachtigen. Dilma Rousseff ligt enorm onder vuur in Brazilië. De economie zit in het sukkelstraatje en tal van corruptieschandalen bezoedelen de reputatie van de president. In december lanceerde de oppositie een parlementaire afzettingsprocedure tegen haar. Rousseff heeft dinsdag na de aankondiging van PMDB een reis geannuleerd naar de Verenigde Staten, waar ze donderdag en vrijdag zou deelnemen aan een top over nucleaire veiligheid. Zij wordt normaal gezien in Brazilië vertegenwoordigd door haar vicepresident, Michel Temer, als ze in het buitenland verblijft. Temer wordt overigens ook genoemd in het Petrobras schandaal dat Rousseff en haar voorganger Lula achtervolgt.Door het vertrek van de PMDB verliest Rousseff de steun van 69 parlementsleden, in een parlement met 513 zetels.(Belga/RR)