Het onderzoek is gebaseerd op getuigenissen van 77 bedrijfsleiders van het grootste bouwbedrijf in Latijns-Amerika, Odebrecht, die getuigden in het kader van een akkoord met het gerecht om strafvermindering te krijgen. Naast de 83 dossiers die werden overgemaakt aan het Hooggerechtshof, werden 211 dossiers doorgegeven aan andere juridische instanties.

Odebrecht is een van de belangrijkste spelers van het Petrobrasschandaal, waarbij een systeem van systematische fraude op poten werd gezet bij het toewijzen van aanbestedingen van het staatsbedrijf Petrobras aan zestien bedrijven. Er werd per contract 1 à 3 procent commissie betaald. Een deel werd doorgestort aan verkozen politici. De fraude heeft het staatsbedrijf meer dan 2 miljard dollar gekost.

De getuigenissen van de kaderleden werden niet publiek gemaakt, maar volgens lekken naar de pers zouden nauwe contacten van huidig president Michel Temer genoemd worden. Temer kwam in 2016 aan de macht nadat presidente Dilma Rousseff werd afgezet vanwege beschuldigingen van corruptie.

Het onderzoek is gebaseerd op getuigenissen van 77 bedrijfsleiders van het grootste bouwbedrijf in Latijns-Amerika, Odebrecht, die getuigden in het kader van een akkoord met het gerecht om strafvermindering te krijgen. Naast de 83 dossiers die werden overgemaakt aan het Hooggerechtshof, werden 211 dossiers doorgegeven aan andere juridische instanties. Odebrecht is een van de belangrijkste spelers van het Petrobrasschandaal, waarbij een systeem van systematische fraude op poten werd gezet bij het toewijzen van aanbestedingen van het staatsbedrijf Petrobras aan zestien bedrijven. Er werd per contract 1 à 3 procent commissie betaald. Een deel werd doorgestort aan verkozen politici. De fraude heeft het staatsbedrijf meer dan 2 miljard dollar gekost. De getuigenissen van de kaderleden werden niet publiek gemaakt, maar volgens lekken naar de pers zouden nauwe contacten van huidig president Michel Temer genoemd worden. Temer kwam in 2016 aan de macht nadat presidente Dilma Rousseff werd afgezet vanwege beschuldigingen van corruptie.