De Braziliaanse minister voor Mensenrechten Ideli Salvatti heeft het politieoptreden tegen betogers bij de opening van het WK voetbal in Sao Paulo 'onnodig' en 'ongepast' genoemd. Daarbij verwees ze naar een foto die de ronde doet, waarop een jongere is te zien die wordt vastgehouden door drie agenten, terwijl een vierde pepperspray in zijn ogen spuit.

'We zullen alle nodige maatregelen treffen, zodat een dergelijk incident niet herhaald wordt', zei Salvatti in Rio de Janeiro.

Eerder had mensenrechtenorganisatie Amnesty International het geweld tegen betogers al aan de kaak gesteld.

Voor de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië in de Corinthians Arena kwam het donderdag in de omgeving van Sao Paulo tot straatgevechten tussen betogers en politie. Die laatste gebruikte knuppels en traangas tegen de betogers. Minstens elf mensen raakten gewond. (Belga/SD)

'We zullen alle nodige maatregelen treffen, zodat een dergelijk incident niet herhaald wordt', zei Salvatti in Rio de Janeiro. Eerder had mensenrechtenorganisatie Amnesty International het geweld tegen betogers al aan de kaak gesteld. Voor de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië in de Corinthians Arena kwam het donderdag in de omgeving van Sao Paulo tot straatgevechten tussen betogers en politie. Die laatste gebruikte knuppels en traangas tegen de betogers. Minstens elf mensen raakten gewond. (Belga/SD)