Zowat 260 brandweerlieden met 115 voertuigen en 3 vliegtuigen zijn ingezet in de strijd tegen een bosbrand die op verschillende plaatsen woedt en aangewakkerd wordt door een sterke wind. Een aantal villa's en tweede verblijven gingen reeds in de vlammen op. Drie brandweermensen raakten gewond.

Griekenland heeft al de hulp ingeroepen van Frankrijk en Kroatië en verwacht ook steun vanuit Italië, aldus een bron bij de brandweerdiensten. Een van de branden die zaterdag in de wijk Pallini woedde en schade veroorzaakte aan een fabriek en een school, is ondertussen onder controle. De brandhaard bevindt zich tussen de dorpen Keratea en Palaia Fokaia, op ongeveer 40 kilometer ten zuidoosten van Athene.

De brand trekt er op naar de haven van Laurion, waar de opening van de stembureaus uitgesteld is. De branden in Laurion werden veroorzaakt door laswerken, ondanks de voorzichtigheid waartoe de civiele bescherming opgeroepen had omdat de wind snelheden bereikte tot 70 kilometer per uur. Vier mensen die verantwoordelijk geacht worden moeten voor de rechtbank verschijnen. (Belga/RDM)

Zowat 260 brandweerlieden met 115 voertuigen en 3 vliegtuigen zijn ingezet in de strijd tegen een bosbrand die op verschillende plaatsen woedt en aangewakkerd wordt door een sterke wind. Een aantal villa's en tweede verblijven gingen reeds in de vlammen op. Drie brandweermensen raakten gewond. Griekenland heeft al de hulp ingeroepen van Frankrijk en Kroatië en verwacht ook steun vanuit Italië, aldus een bron bij de brandweerdiensten. Een van de branden die zaterdag in de wijk Pallini woedde en schade veroorzaakte aan een fabriek en een school, is ondertussen onder controle. De brandhaard bevindt zich tussen de dorpen Keratea en Palaia Fokaia, op ongeveer 40 kilometer ten zuidoosten van Athene. De brand trekt er op naar de haven van Laurion, waar de opening van de stembureaus uitgesteld is. De branden in Laurion werden veroorzaakt door laswerken, ondanks de voorzichtigheid waartoe de civiele bescherming opgeroepen had omdat de wind snelheden bereikte tot 70 kilometer per uur. Vier mensen die verantwoordelijk geacht worden moeten voor de rechtbank verschijnen. (Belga/RDM)