Er waren geen ernstige gevolgen. Er werd een graffititag aangetroffen waarin het Front National (FN, de partij van Marine Le Pen) wordt genoemd.

'We gaan hiermee iedere dag door tot de verkiezingen.'

Opeiser brandstichting

De brandweer kwam rond 2.40 uur ter plaatse aan het verzekeringskantoor dat gevestigd is op het gelijkvloers van het gebouw in de Rue du Faubourg Saint-Honoré. De brand was "snel onder controle" en "beschadigde een deur en een deurmat", zegt de brandweer.

De oorzaak van de brand is "niet accidenteel, wellicht crimineel", zegt een politiebron. In de nabijheid werd de boodschap "FN vs KLM" getagd. Een groep die zichzelf "Combattre la xénophobie" noemt, nam contact op met persbureau AFP om de actie op te eisen. Volgens de opeiser(s) gebeurde dat met behulp van "een molotovcocktail".

De man zei ook dat hij gelijkaardige feiten pleegde bij de extreemrechtse krant Présent. "We gaan hiermee iedere dag door tot de verkiezingen", zei de man, die zichzelf niet bekendmaakte.

Er waren geen ernstige gevolgen. Er werd een graffititag aangetroffen waarin het Front National (FN, de partij van Marine Le Pen) wordt genoemd.De brandweer kwam rond 2.40 uur ter plaatse aan het verzekeringskantoor dat gevestigd is op het gelijkvloers van het gebouw in de Rue du Faubourg Saint-Honoré. De brand was "snel onder controle" en "beschadigde een deur en een deurmat", zegt de brandweer.De oorzaak van de brand is "niet accidenteel, wellicht crimineel", zegt een politiebron. In de nabijheid werd de boodschap "FN vs KLM" getagd. Een groep die zichzelf "Combattre la xénophobie" noemt, nam contact op met persbureau AFP om de actie op te eisen. Volgens de opeiser(s) gebeurde dat met behulp van "een molotovcocktail".De man zei ook dat hij gelijkaardige feiten pleegde bij de extreemrechtse krant Présent. "We gaan hiermee iedere dag door tot de verkiezingen", zei de man, die zichzelf niet bekendmaakte.