De kustwacht heeft met twee schepen 16 opvarenden van boord gehaald nabij Victoria, een kuststad in British Columbia, nabij Vancouver en Seattle. Zaterdagochtend lokale tijd was brand uitgebroken in tien containers, meldt de reddingsdienst via Twitter. De kustwacht heeft een commandopost ingericht om de situatie te besturen.

Hulpverleners blussen nu de vlammen en proberen containers te bergen die vrijdag van boord geslagen waren tijdens een storm. Rond het schip is een veiligheidszone ingesteld. 'Momenteel is er geen veiligheidsrisico voor de mensen aan wal, maar we blijven de situatie opvolgen', aldus de kustwacht.

De ZIM Kingston was vrijdag in slecht weer terechtgekomen, waarbij 35 tot 40 containers in zee waren gevallen, zo meldden Canadese media zaterdagavond. De nieuwswebsite Global News meldt bijvoorbeeld dat het vuur volgens de kustwacht uitgebroken is in twee containers die gevuld zijn met gevaarlijke stoffen.

Het schip transporteerde meer dan 52 ton aan chemische producten, zei de kustwacht aan Radio Canada.

De ZIM Kingston vaart onder Maltese vlag en ligt voor anker vlak bij de ingang van de Straat van Juan de Fuca, een zeestraat die van de Grote Oceaan naar het Canadese Vancouver en het Amerikaanse Seattle leidt

De kustwacht heeft met twee schepen 16 opvarenden van boord gehaald nabij Victoria, een kuststad in British Columbia, nabij Vancouver en Seattle. Zaterdagochtend lokale tijd was brand uitgebroken in tien containers, meldt de reddingsdienst via Twitter. De kustwacht heeft een commandopost ingericht om de situatie te besturen. Hulpverleners blussen nu de vlammen en proberen containers te bergen die vrijdag van boord geslagen waren tijdens een storm. Rond het schip is een veiligheidszone ingesteld. 'Momenteel is er geen veiligheidsrisico voor de mensen aan wal, maar we blijven de situatie opvolgen', aldus de kustwacht. De ZIM Kingston was vrijdag in slecht weer terechtgekomen, waarbij 35 tot 40 containers in zee waren gevallen, zo meldden Canadese media zaterdagavond. De nieuwswebsite Global News meldt bijvoorbeeld dat het vuur volgens de kustwacht uitgebroken is in twee containers die gevuld zijn met gevaarlijke stoffen. Het schip transporteerde meer dan 52 ton aan chemische producten, zei de kustwacht aan Radio Canada. De ZIM Kingston vaart onder Maltese vlag en ligt voor anker vlak bij de ingang van de Straat van Juan de Fuca, een zeestraat die van de Grote Oceaan naar het Canadese Vancouver en het Amerikaanse Seattle leidt