Hayward maakte in de periode na de olieramp al verschillende pr-blunders. Zo minimaliseerde hij de impact van de olie op het milieu en liet hij zich onlangs ontvallen dat "hij zijn leven terug wou". Zijn jongste blunder was vorige week toen hij er even tussenuit glipte voor een zeiltochtje met zijn familie. Vooral dat laatste nam het Witte Huis hem heel kwalijk..

'Affiniteit'

Dudley, die in Missisippi opgegroeid is, heeft volgens BP een zekere 'affiniteit' met de Golf van Mexico. Hij zal samen de met de Amerikaanse overheid de enorme opkuisoperatie leiden.

Dudley is sinds 1999 in dienst bij BP. Hij stond onder andere aan het hoofd van de Russische joint venture TNK-BP, waar hij noodgedwongen moest vertrekken na een conflict met Russische aandeelhouders.

De vervanger van Hayward zal de gevolgen van het milieu proberen in te schatten en het aangelegde fonds van maar liefst 20 miljard dollar beheren. Tot nu toe gaf het oliebedrijf al meer dan 100 miljoen dollar uit aan schadevergoedingen, terwijl de totale rekening momenteel meer dan twee miljard dollar bedraagt.

Hayward maakte in de periode na de olieramp al verschillende pr-blunders. Zo minimaliseerde hij de impact van de olie op het milieu en liet hij zich onlangs ontvallen dat "hij zijn leven terug wou". Zijn jongste blunder was vorige week toen hij er even tussenuit glipte voor een zeiltochtje met zijn familie. Vooral dat laatste nam het Witte Huis hem heel kwalijk.. 'Affiniteit' Dudley, die in Missisippi opgegroeid is, heeft volgens BP een zekere 'affiniteit' met de Golf van Mexico. Hij zal samen de met de Amerikaanse overheid de enorme opkuisoperatie leiden. Dudley is sinds 1999 in dienst bij BP. Hij stond onder andere aan het hoofd van de Russische joint venture TNK-BP, waar hij noodgedwongen moest vertrekken na een conflict met Russische aandeelhouders. De vervanger van Hayward zal de gevolgen van het milieu proberen in te schatten en het aangelegde fonds van maar liefst 20 miljard dollar beheren. Tot nu toe gaf het oliebedrijf al meer dan 100 miljoen dollar uit aan schadevergoedingen, terwijl de totale rekening momenteel meer dan twee miljard dollar bedraagt.