Dat heeft de groep maandag laten weten in een persbericht.

BP verbindt zich er ook toe om elke "legitieme en objectief te bepalen verliezen en schade" geleden door de olievlek, te vergoeden. Het bedrijf verwijst naar schade aan eigendommen, personen en naar commerciële verliezen.

Volgens The New York Times begrenst de Amerikaanse wet de verantwoordelijkheid van BP bij een olievlek tot 75 miljoen dollar, exclusief schoonmaakkosten. Een federaal fonds, dat gespijsd wordt door een heffing op olie, zou tot 1 miljard dollar aan vergoedingen kunnen dekken.

In een reactie op de berichten zei een woordvoerder van BP dat hij niet op de hoogte was van de limiet tot 75 miljoen dollar. Volgens ratingagentschap Fitch Ratings kan de schoonmaak van de olievlek in de Golf van Mexico 2 tot 3 miljard dollar kosten.

Ramp

Het boorplatform Deepwater Horizon zonk op 22 april in de Golf van Mexico, na een explosie. Sindsdien lekten al duizenden liters olie in zee.

President Barack Obama ging zondag zelf de schade opmeten in Louisiana. "We hebben te maken met een immense en mogelijk nooit geziene milieuramp. BP is verantwoordelijk voor de olielekken, BP zal betalen," zei Obama.

Dat heeft de groep maandag laten weten in een persbericht. BP verbindt zich er ook toe om elke "legitieme en objectief te bepalen verliezen en schade" geleden door de olievlek, te vergoeden. Het bedrijf verwijst naar schade aan eigendommen, personen en naar commerciële verliezen. Volgens The New York Times begrenst de Amerikaanse wet de verantwoordelijkheid van BP bij een olievlek tot 75 miljoen dollar, exclusief schoonmaakkosten. Een federaal fonds, dat gespijsd wordt door een heffing op olie, zou tot 1 miljard dollar aan vergoedingen kunnen dekken. In een reactie op de berichten zei een woordvoerder van BP dat hij niet op de hoogte was van de limiet tot 75 miljoen dollar. Volgens ratingagentschap Fitch Ratings kan de schoonmaak van de olievlek in de Golf van Mexico 2 tot 3 miljard dollar kosten. Ramp Het boorplatform Deepwater Horizon zonk op 22 april in de Golf van Mexico, na een explosie. Sindsdien lekten al duizenden liters olie in zee. President Barack Obama ging zondag zelf de schade opmeten in Louisiana. "We hebben te maken met een immense en mogelijk nooit geziene milieuramp. BP is verantwoordelijk voor de olielekken, BP zal betalen," zei Obama.