De vermeende Russische wapenhandelaar Viktor Bout is door Thailand uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Bout werd dinsdagochtend in Bangkok op een vliegtuig met bestemming de VS gezet.

Bout werd uitgeleverd nadat de Thaise regering na maanden juridisch getouwtrek had ingestemd met de Amerikaanse vraag daartoe. Rusland noemt de uitlevering van Bout (43) juridisch ongegrond. In de Verenigde Staten riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

Bout, een voormalig officier bij de luchtmacht van de toenmalige Sovjetunie, was in 2008 in Bangkok opgepakt nadat hij probeerde wapens te verkopen aan agenten die zich voordeden als Colombiaanse rebellen.

Bout heeft de bijnaam 'handelaar in de dood'. Hij wordt ervan verdacht gedurende meer dan 15 jaar wapens te hebben geleverd aan Afrikaanse krijgsheren en islamitische militanten.

De vermeende Russische wapenhandelaar Viktor Bout is door Thailand uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Bout werd dinsdagochtend in Bangkok op een vliegtuig met bestemming de VS gezet.Bout werd uitgeleverd nadat de Thaise regering na maanden juridisch getouwtrek had ingestemd met de Amerikaanse vraag daartoe. Rusland noemt de uitlevering van Bout (43) juridisch ongegrond. In de Verenigde Staten riskeert hij een levenslange gevangenisstraf. Bout, een voormalig officier bij de luchtmacht van de toenmalige Sovjetunie, was in 2008 in Bangkok opgepakt nadat hij probeerde wapens te verkopen aan agenten die zich voordeden als Colombiaanse rebellen. Bout heeft de bijnaam 'handelaar in de dood'. Hij wordt ervan verdacht gedurende meer dan 15 jaar wapens te hebben geleverd aan Afrikaanse krijgsheren en islamitische militanten.