Een uitbraak van geweld in de onrustige Chinese regio Xinjiang heeft volgens de lokale overheid aan minstens 21 mensen het leven gekost, onder wie 15 politieagenten en ambtenaren.

Volgens de lokale overheid doorzochten enkele ambtenaren woningen in de stad Kashgar op zoek naar wapens, waarop ze werden gegijzeld en vermoord. Ook politieagenten die ter plaatse kwamen, werden vermoord.

'In totaal zijn 21 mensen om het leven gekomen. Eerst werden 15 mensen gedood, onder wie politiemensen, vervolgens werden bij gevechten zes aanvallers doodgeschoten', citeert persagentschap AFP een hoge ambtenaar. De politie heeft acht mensen opgepakt, klinkt het nog.

De nieuwssite Tianshan, die gecontroleerd wordt door de overheid van Xinjiang, schrijft de oorzaak van het geweld toe aan een groep die 'terroristische daden' voorbereidt.

Etnische spanningen

De regio Xinjiang in het westen van China wordt regelmatig met onrust geconfronteerd. Dat is het gevolg van etnische spanningen tussen Han-Chinezen, de meerderheid van de Chinese bevolking, en Oeigoeren, een etnische moslimminderheid. In 2009 kwamen in het gebied 200 mensen om het leven bij rellen.

Berichten uit Xianjiang zijn moeilijk te controleren omdat (buitenlandse) journalisten er regelmatig worden geïntimideerd en zelfs aangevallen wanneer ze hun werk proberen te doen.

Een uitbraak van geweld in de onrustige Chinese regio Xinjiang heeft volgens de lokale overheid aan minstens 21 mensen het leven gekost, onder wie 15 politieagenten en ambtenaren. Volgens de lokale overheid doorzochten enkele ambtenaren woningen in de stad Kashgar op zoek naar wapens, waarop ze werden gegijzeld en vermoord. Ook politieagenten die ter plaatse kwamen, werden vermoord. 'In totaal zijn 21 mensen om het leven gekomen. Eerst werden 15 mensen gedood, onder wie politiemensen, vervolgens werden bij gevechten zes aanvallers doodgeschoten', citeert persagentschap AFP een hoge ambtenaar. De politie heeft acht mensen opgepakt, klinkt het nog. De nieuwssite Tianshan, die gecontroleerd wordt door de overheid van Xinjiang, schrijft de oorzaak van het geweld toe aan een groep die 'terroristische daden' voorbereidt. Etnische spanningen De regio Xinjiang in het westen van China wordt regelmatig met onrust geconfronteerd. Dat is het gevolg van etnische spanningen tussen Han-Chinezen, de meerderheid van de Chinese bevolking, en Oeigoeren, een etnische moslimminderheid. In 2009 kwamen in het gebied 200 mensen om het leven bij rellen. Berichten uit Xianjiang zijn moeilijk te controleren omdat (buitenlandse) journalisten er regelmatig worden geïntimideerd en zelfs aangevallen wanneer ze hun werk proberen te doen.