Ibragim Todashev, een vriend van Tsarnaev, stond op het punt om een verklaring te ondertekenen waarin hij bekende dat hij en Tsarnaev de onopgeloste moord in 2011 gepleegd hadden. Dat ging echter niet door, omdat het drie uur lange verhoor op een schermutseling uitdraaide. Todashev werd naar verluidt agressief, waarop de politiemannen hem doodschoten.

'Net niet onthoofd'

De moord werd gepleegd in september 2011 in Waltham, een voorstad van Boston. De slachtoffers waren Brandon Mess, een voormalige flatgenoot van Tsarnaev, en twee andere jongemannen die in de flat aanwezig waren. De lijken werden 'net niet onthoofd' aangetroffen, bedekt met marihuana en duizenden dollars in cash.

Tsarnaev had Mess eerder zijn beste vriend genoemd, maar ging niet naar de begrafenis. Hij kende zowel Mess als Todashev, die op dat moment ook in Boston woonde, uit de wereld van de gevechtssporten in de stad. Merkwaardig genoeg gebeurde de moord op de tiende verjaardag van de aanslagen van 9/11.

De moord werd nooit opgelost. Omdat ze zo gruwelijke was, kreeg ze in Boston en omstreken bijzonder veel mediabelangstelling. Na de aanslag op de marathon kwam het onderzoek in en stroomversnelling.

Mes of pistool

Todashev (27), net als de broers Tsarnaev afkomstig uit Tsjetsjenië, was door de politie ondervraagd over zijn mogelijke betrokkenheid bij de aanslag op de marathon van Boston, die op 15 april drie doden en meer dan 250 gewonden eiste. Tamerlan Tsarnaev en zijn jongere broer Dzhokhar zijn daarvan beschuldigd. Tamerlan kwam om bij een schietpartij met de politie enkele dagen na de aanslag.

Todashev werd verhoord in zijn woonplaats Orlando (Florida). Hoe hij bij dat verhoor aan zijn einde kwam, wordt, afgaande op berichten in de Amerikaanse pers, steeds onduidelijker.

Eerst was gesteld dat hij een pistool getrokken had bij de ondervraging, die plaatsvond in zijn appartement. Vervolgens was er sprake van een mes. Ook dat staat nu in dubio. Eén van de aanwezige agenten is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

Er zouden voorlopig geen aanwijzingen zijn dat Todashev medeplichtig was aan de bomaanslag om Boston.

Ibragim Todashev, een vriend van Tsarnaev, stond op het punt om een verklaring te ondertekenen waarin hij bekende dat hij en Tsarnaev de onopgeloste moord in 2011 gepleegd hadden. Dat ging echter niet door, omdat het drie uur lange verhoor op een schermutseling uitdraaide. Todashev werd naar verluidt agressief, waarop de politiemannen hem doodschoten.'Net niet onthoofd' De moord werd gepleegd in september 2011 in Waltham, een voorstad van Boston. De slachtoffers waren Brandon Mess, een voormalige flatgenoot van Tsarnaev, en twee andere jongemannen die in de flat aanwezig waren. De lijken werden 'net niet onthoofd' aangetroffen, bedekt met marihuana en duizenden dollars in cash. Tsarnaev had Mess eerder zijn beste vriend genoemd, maar ging niet naar de begrafenis. Hij kende zowel Mess als Todashev, die op dat moment ook in Boston woonde, uit de wereld van de gevechtssporten in de stad. Merkwaardig genoeg gebeurde de moord op de tiende verjaardag van de aanslagen van 9/11. De moord werd nooit opgelost. Omdat ze zo gruwelijke was, kreeg ze in Boston en omstreken bijzonder veel mediabelangstelling. Na de aanslag op de marathon kwam het onderzoek in en stroomversnelling. Mes of pistool Todashev (27), net als de broers Tsarnaev afkomstig uit Tsjetsjenië, was door de politie ondervraagd over zijn mogelijke betrokkenheid bij de aanslag op de marathon van Boston, die op 15 april drie doden en meer dan 250 gewonden eiste. Tamerlan Tsarnaev en zijn jongere broer Dzhokhar zijn daarvan beschuldigd. Tamerlan kwam om bij een schietpartij met de politie enkele dagen na de aanslag. Todashev werd verhoord in zijn woonplaats Orlando (Florida). Hoe hij bij dat verhoor aan zijn einde kwam, wordt, afgaande op berichten in de Amerikaanse pers, steeds onduidelijker. Eerst was gesteld dat hij een pistool getrokken had bij de ondervraging, die plaatsvond in zijn appartement. Vervolgens was er sprake van een mes. Ook dat staat nu in dubio. Eén van de aanwezige agenten is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Er zouden voorlopig geen aanwijzingen zijn dat Todashev medeplichtig was aan de bomaanslag om Boston.