Het gaat om een trieste mijlpaal en meer dan het dubbele van het vorige record in de Amerikaanse deelstaat, zo werd zondag meegedeeld.

Voordien stond 2018 te boek als het ergste bosbrandenseizoen in Californië. Toen brandde meer dan 1,8 miljoen hectare af en kwamen meer dan 100 mensen om het leven. Dit jaar heeft het vuur een gebied groter dan de staat Connecticut vernield. De dodentol staat momenteel op 31. Er werden voorts ruim 8.200 gebouwen in de as gelegd en tienduizenden mensen zijn voor de vlammen op de vlucht. (Belga)

Het gaat om een trieste mijlpaal en meer dan het dubbele van het vorige record in de Amerikaanse deelstaat, zo werd zondag meegedeeld.Voordien stond 2018 te boek als het ergste bosbrandenseizoen in Californië. Toen brandde meer dan 1,8 miljoen hectare af en kwamen meer dan 100 mensen om het leven. Dit jaar heeft het vuur een gebied groter dan de staat Connecticut vernield. De dodentol staat momenteel op 31. Er werden voorts ruim 8.200 gebouwen in de as gelegd en tienduizenden mensen zijn voor de vlammen op de vlucht. (Belga)