Ongeveer 5.000 mensen zijn geëvacueerd door de bosbranden op het Canarische eiland La Gomera, dat is een kwart van de bevolking daar. Dat melden regionale functionarissen. De bosbranden in de zuidoostelijke Spaanse regio Alicante hebben ondertussen ook een tweede dodelijk slachtoffer geëist.

Zowat duizend mensen werden per boot weggehaald uit het westelijke Valle Gran Rey en naar de hoofdstad van het eiland, San Sebastian de la Gomera, gebracht. De hoge temperaturen, lage vochtigheidsgraad en veranderlijke winden bemoeilijken de strijd tegen het vuur. Ongeveer 5.000 hectare vegetatie is al verwoest door de branden, aldus Paulino Rivero, de regionale premier.

'Geen hinder voor Belgische toeristen'

De bosbranden op de Canarische Eilanden veroorzaken geen hinder voor de klanten van de grootste touroperators in ons land, Jetair en Thomas Cook. Hun hotels op La Gomera en Tenerife bevinden zich niet in de buurt van de branden.

"De branden op La Gomera woeden niet in de regio waar het ene hotel zich bevindt dat wij daar aanbieden", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch van Jetair. "Ook op Tenerife is er geen probleem." Baptiste van Outryve van Thomas Cook heeft ook geen weet van hinder voor klanten op de eilanden. "Er zijn wel een aantal wegen afgesloten, en een jeepsafari door een nationaal park kon niet plaatsvinden", zegt hij.

Ook Belgische inwoners La Gomera lopen geen gevaar

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken laat weten dat contact werd opgenomen met alle Belgische inwoners van het eiland La Gomera en dat ze veilig zijn. Ze wonen in de kustgebieden die niet bedreigd worden door de branden.

Buitenlandse Zaken benadrukt ook dat de twee belangrijkste bestemmingen van de Canarische Eilanden, Zuid-Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria, niet zijn getroffen door de bosbranden. (Belga/INM)

Ongeveer 5.000 mensen zijn geëvacueerd door de bosbranden op het Canarische eiland La Gomera, dat is een kwart van de bevolking daar. Dat melden regionale functionarissen. De bosbranden in de zuidoostelijke Spaanse regio Alicante hebben ondertussen ook een tweede dodelijk slachtoffer geëist. Zowat duizend mensen werden per boot weggehaald uit het westelijke Valle Gran Rey en naar de hoofdstad van het eiland, San Sebastian de la Gomera, gebracht. De hoge temperaturen, lage vochtigheidsgraad en veranderlijke winden bemoeilijken de strijd tegen het vuur. Ongeveer 5.000 hectare vegetatie is al verwoest door de branden, aldus Paulino Rivero, de regionale premier. 'Geen hinder voor Belgische toeristen' De bosbranden op de Canarische Eilanden veroorzaken geen hinder voor de klanten van de grootste touroperators in ons land, Jetair en Thomas Cook. Hun hotels op La Gomera en Tenerife bevinden zich niet in de buurt van de branden. "De branden op La Gomera woeden niet in de regio waar het ene hotel zich bevindt dat wij daar aanbieden", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch van Jetair. "Ook op Tenerife is er geen probleem." Baptiste van Outryve van Thomas Cook heeft ook geen weet van hinder voor klanten op de eilanden. "Er zijn wel een aantal wegen afgesloten, en een jeepsafari door een nationaal park kon niet plaatsvinden", zegt hij. Ook Belgische inwoners La Gomera lopen geen gevaar De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken laat weten dat contact werd opgenomen met alle Belgische inwoners van het eiland La Gomera en dat ze veilig zijn. Ze wonen in de kustgebieden die niet bedreigd worden door de branden. Buitenlandse Zaken benadrukt ook dat de twee belangrijkste bestemmingen van de Canarische Eilanden, Zuid-Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria, niet zijn getroffen door de bosbranden. (Belga/INM)