Bosbranden in Californië dodelijkste ooit in de staat

Een woonwijk in Santa Rosa in Sonoma County is verwoest door de Tubbs-brand. © REUTERS

Het dodental in de wijnstreek van Californië bereikte donderdag 29, met nog altijd honderden vermisten. Daarmee evenaren de huidige branden de voorheen dodelijkste van de staat in 1933 in Los Angeles.

Op de vijfde dag van de bosbranden in de Californische wijnstreek werd bekend dat het dodental tot 29 gestegen is. Sommige branden, waaronder de Tubbs-brand in Sonoma County, zijn nog altijd niet onder controle. De wind is tijdelijk gaan liggen, maar verwacht wordt dat komend weekend opnieuw flinke wind door het gebied zal waaien. Gevreesd wordt dat de verschillende branden dan opnieuw in omvang zullen toenemen.

Nu al is een gebied van 191.000 hectare verbrand. Dat is even groot als de stad New York City.

Sommige van de dodelijke slachtoffers konden slechts door middel van gevonden rijbewijzen geïdentificeerd worden.

Met het dodental op 29, en verwacht dat het nog oploopt omdat er nog 400 vermisten zijn, staan de huidige branden gelijk aan de voorheen dodelijkste in de staat. In 1933 kostte de Griffith Park branden in Los Angeles aan 29 mensen het leven.

Brandweerlieden uit de hele staat zijn naar het gebied getrokken om de branden onder controle proberen te krijgen.

Het federale rampenagentschap FEMA is ook actief in de wijnstreek. Op dit moment bevecht FEMA 22 natuurrampen (of bouwt op na zulke rampen) door het hele land. 85 procent van de 9900 FEMA-werknemers is op dit moment actief in een rampgebied in de VS.

Lees ook: Heftige bosbranden in Californische wijnstreek laten apocalyptische scenes na

Partner Content