Johnson mocht gisteren/donderdag de afdeling intensieve zorgen van het Londens St Thomas' Hospital verlaten. Hij werd zondagavond afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij tien dagen eerder positief getest had op het coronavirus; Zijn symptomen, voornamelijk koorts en hoest, bleven aanhouden, en dus moest de premier uit voorzorg naar het ziekenhuis, klonk het. Maar al snel bleek dat Johnson er erger aan toe was: maandagavond moest de Britse eerste minister naar de afdeling intensieve zorgen worden verplaatst.

Die afdeling mocht hij gisteren/donderdag verlaten.

Johnson is aan de beterhand, maar heeft wellicht nog even tijd nodig om weer helemaal de oude te worden, laat een woordvoerder van Downing Street weten.

Kritiek

Intussen lijkt de corona-epidemie in Groot-Brittannië nog lang niet over haar hoogtepunt. Volgens de Britse expert Patrick Vallance, die de regering bijstaat, kan het nog zeker twee weken duren vooraleer het aantal overlijdens niet meer verder stijgt.

Woensdag brak het Verenigd Koninkrijk nog het trieste record van 938 sterfgevallen op 24 uur tijd.

De Britse regering krijgt veel kritiek omdat ze maar laat heeft beslist om het land in lockdown te zetten. Bovendien kampt de nationale gezondheidsdienst NHS met een dreigend tekort aan beademingstoestellen.

In het Verenigd Koninkrijk stierven al zeker 8.000 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Meer dan 65.000 Britten testten al positief op covid-19.

Johnson mocht gisteren/donderdag de afdeling intensieve zorgen van het Londens St Thomas' Hospital verlaten. Hij werd zondagavond afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij tien dagen eerder positief getest had op het coronavirus; Zijn symptomen, voornamelijk koorts en hoest, bleven aanhouden, en dus moest de premier uit voorzorg naar het ziekenhuis, klonk het. Maar al snel bleek dat Johnson er erger aan toe was: maandagavond moest de Britse eerste minister naar de afdeling intensieve zorgen worden verplaatst. Die afdeling mocht hij gisteren/donderdag verlaten. Johnson is aan de beterhand, maar heeft wellicht nog even tijd nodig om weer helemaal de oude te worden, laat een woordvoerder van Downing Street weten. Intussen lijkt de corona-epidemie in Groot-Brittannië nog lang niet over haar hoogtepunt. Volgens de Britse expert Patrick Vallance, die de regering bijstaat, kan het nog zeker twee weken duren vooraleer het aantal overlijdens niet meer verder stijgt. Woensdag brak het Verenigd Koninkrijk nog het trieste record van 938 sterfgevallen op 24 uur tijd. De Britse regering krijgt veel kritiek omdat ze maar laat heeft beslist om het land in lockdown te zetten. Bovendien kampt de nationale gezondheidsdienst NHS met een dreigend tekort aan beademingstoestellen. In het Verenigd Koninkrijk stierven al zeker 8.000 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Meer dan 65.000 Britten testten al positief op covid-19.