De Italiaanse autoriteiten hebben vijf geredde bootvluchtelingen gearresteerd. Ze worden ervan verdacht tientallen meereizende vluchtelingen te hebben gedood. Dat bericht de krant La Repubblica.

De twee Marokkanen, Syriër, Palestijn en Saoedi reisden mee met een boot die door de Italiaanse marine in Maltese wateren werd tegengehouden. De marine redde de 560 vluchtelingen aan boord. Later werden nog 29 lijken ontdekt in het ruim van het schip.

Overlevenden vertelden dat 90 andere mensen verdronken waren. 'Ze haalden willekeurig met hun messen uit naar iedereen', citeert de krant een vluchteling uit Senegal die getuigt over de aangehouden mannen. 'Ook ik raakte gewond, maar ik slaagde erin de Syriër te ontwapenen en het mes in zee te gooien.'

De slachtoffers werden aangevallen 'omdat ze schrik hadden en smeekten om uit het ruim gelaten te worden.' Volgens de Senegalees werden 'minstens 60 mensen' gedood en werden hun lijken overboord gegooid. Nadat verschillende vluchtelingen over de moordpartijen getuigden, ging de politie over tot de arrestaties. (Belga/WB)

De Italiaanse autoriteiten hebben vijf geredde bootvluchtelingen gearresteerd. Ze worden ervan verdacht tientallen meereizende vluchtelingen te hebben gedood. Dat bericht de krant La Repubblica.De twee Marokkanen, Syriër, Palestijn en Saoedi reisden mee met een boot die door de Italiaanse marine in Maltese wateren werd tegengehouden. De marine redde de 560 vluchtelingen aan boord. Later werden nog 29 lijken ontdekt in het ruim van het schip.Overlevenden vertelden dat 90 andere mensen verdronken waren. 'Ze haalden willekeurig met hun messen uit naar iedereen', citeert de krant een vluchteling uit Senegal die getuigt over de aangehouden mannen. 'Ook ik raakte gewond, maar ik slaagde erin de Syriër te ontwapenen en het mes in zee te gooien.' De slachtoffers werden aangevallen 'omdat ze schrik hadden en smeekten om uit het ruim gelaten te worden.' Volgens de Senegalees werden 'minstens 60 mensen' gedood en werden hun lijken overboord gegooid. Nadat verschillende vluchtelingen over de moordpartijen getuigden, ging de politie over tot de arrestaties. (Belga/WB)