Bij een nachtelijke aanval van de taliban op een door buitenlanders bezocht hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn vier doden gevallen: de drie aanvallers en een agent. Ook raakte een agent gewond. Intussen is de aanval beëindigd, zo is ter plaatse vernomen bij een politieagent, die anoniem wou blijven. Volgens de Afghaanse zender Tolo TV vielen geen doden of gewonden bij de hotelgasten.

Enkele uren na het begin van de aanval, om 2 uur 's ochtends lokale tijd, gingen de ordediensten over tot actie. Bepantserde voertuigen versperden de straat, de pers werd op afstand gehouden. Volgens lokale media zijn zowel Afghaanse als internationale speciale eenheden ter plaatse. Het doel van de aanslag was blijkbaar het Northgate-hotel.

De taliban zeiden dat ze voor de deur van het hotel een bom in een vrachtwagen lieten ontploffen. Daarna drongen strijders het terrein binnen. Nog volgens de opstandelingen doodden de talibanstrijders meer dan 100 mensen, maar dat lijkt een overdreven triomfbericht van de taliban te zijn. Een woordvoerder van de Navo-missie Resolute Support bevestigde dat er een aanval was, maar gaf geen verdere details. Ook Afghaanse woordvoerders van politie en leger waren niet bereikbaar, terwijl de taliban via verschillende kanalen informatie op de sociale media verspreidden.

(Belga/JH)

Bij een nachtelijke aanval van de taliban op een door buitenlanders bezocht hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn vier doden gevallen: de drie aanvallers en een agent. Ook raakte een agent gewond. Intussen is de aanval beëindigd, zo is ter plaatse vernomen bij een politieagent, die anoniem wou blijven. Volgens de Afghaanse zender Tolo TV vielen geen doden of gewonden bij de hotelgasten. Enkele uren na het begin van de aanval, om 2 uur 's ochtends lokale tijd, gingen de ordediensten over tot actie. Bepantserde voertuigen versperden de straat, de pers werd op afstand gehouden. Volgens lokale media zijn zowel Afghaanse als internationale speciale eenheden ter plaatse. Het doel van de aanslag was blijkbaar het Northgate-hotel. De taliban zeiden dat ze voor de deur van het hotel een bom in een vrachtwagen lieten ontploffen. Daarna drongen strijders het terrein binnen. Nog volgens de opstandelingen doodden de talibanstrijders meer dan 100 mensen, maar dat lijkt een overdreven triomfbericht van de taliban te zijn. Een woordvoerder van de Navo-missie Resolute Support bevestigde dat er een aanval was, maar gaf geen verdere details. Ook Afghaanse woordvoerders van politie en leger waren niet bereikbaar, terwijl de taliban via verschillende kanalen informatie op de sociale media verspreidden. (Belga/JH)