In de Syrische hoofdstad Damascus is een aanslag gepleegd op de gebouwen van de Syrische openbare televisie en radio. Dat meldt de omroep zelf.

Volgens de staatsomroep zijn er drie gewonden gevallen. Doden zouden er niet zijn volgens de zender. Volgens Omran Al-Zoabi, de minister van Informatie, leidde de aanslag tot veel schade, maar veroorzaakte ze slechts lichte verwondingen bij de slachtoffers.

Minister van Informatie: 'Niets zal Syrische stem het zwijgen opleggen'

Minister Zoabi zegt dat de explosie veroorzaakt is door een bom. "We weten wie er achter deze laffe, wanhopige en betreurenswaardige daad zit. Maar niets zal de stem van Syrië het zwijgen opleggen." Dat zei hij aan de staatsomroep, die nog steeds uitzendt.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar Zoabi denkt dat de rebellen, die de president willen verdrijven, verantwoordelijk zijn. (JC)

In de Syrische hoofdstad Damascus is een aanslag gepleegd op de gebouwen van de Syrische openbare televisie en radio. Dat meldt de omroep zelf. Volgens de staatsomroep zijn er drie gewonden gevallen. Doden zouden er niet zijn volgens de zender. Volgens Omran Al-Zoabi, de minister van Informatie, leidde de aanslag tot veel schade, maar veroorzaakte ze slechts lichte verwondingen bij de slachtoffers.Minister van Informatie: 'Niets zal Syrische stem het zwijgen opleggen' Minister Zoabi zegt dat de explosie veroorzaakt is door een bom. "We weten wie er achter deze laffe, wanhopige en betreurenswaardige daad zit. Maar niets zal de stem van Syrië het zwijgen opleggen." Dat zei hij aan de staatsomroep, die nog steeds uitzendt. De aanslag is nog niet opgeëist, maar Zoabi denkt dat de rebellen, die de president willen verdrijven, verantwoordelijk zijn. (JC)