Onbekenden hebben een aanslag gepleegd op de Franse ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli. Daarbij raakte twee Franse wachters gewond.

Eén van hen is er erg aan toe. De autobom veroorzaakte ook heel wat materiële schade.

Een Libische veiligheidsbron bevestigde dat de ontploffing te wijten was aan een bomvoertuig. Bij een Franse bron werd vernomen dat het om een "aanval" tegen de ambassade gaat en dat er één zwaar- en één lichtgewonde bewaker viel.

Het gebouw met de lokalen van de kanselarij liep daarbij zware schade op. Een deel van de muur van het gebouw werd vernield. Twee voertuigen die voor de ambassade geparkeerd stonden, zijn uitgebrand. De ambassade is gevestigd in een villa van twee verdiepingen, op de hoek van een straat in een residentiële wijk.

Onderzoek door Frans-Libische commissie

De Libische minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Abdel Aziz heeft de aanval als een "terroristische daad" bestempeld. Ook zijn Franse ambtgenoot Laurent Fabius veroordeelde de aanval.

"We veroordelen sterk deze daad, die we beschouwen als een terroristische daad tegen een broederland dat Libië steunde tijdens de revolutie in 2011, die een einde bracht aan het regime van Moammar Kadhafi", aldus Abdel Aziz, die aanwezig is op de plaats van de aanslag. "We betreuren deze daad en drukken onze solidariteit uit met de Franse regering en het Franse volk." Hij kondigde nog aan dat een Frans-Libische commissie de omstandigheden zal onderzoeken.

"Samen met de Libische autoriteiten stellen de staatsdiensten alles in het werk om de omstandigheden van deze gruwelijke daad te verduidelijken en de daders zo snel mogelijk te identificeren", stelt de Franse minister van Buitenlandse Zaken in een persbericht. Hij drukte zijn solidariteit en medeleven uit met de gewonde bewakers. Fabius gaf wel geen details vrij over de manier waarop de aanval plaatsvond. ( Belga/AVE)

Onbekenden hebben een aanslag gepleegd op de Franse ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli. Daarbij raakte twee Franse wachters gewond. Eén van hen is er erg aan toe. De autobom veroorzaakte ook heel wat materiële schade. Een Libische veiligheidsbron bevestigde dat de ontploffing te wijten was aan een bomvoertuig. Bij een Franse bron werd vernomen dat het om een "aanval" tegen de ambassade gaat en dat er één zwaar- en één lichtgewonde bewaker viel. Het gebouw met de lokalen van de kanselarij liep daarbij zware schade op. Een deel van de muur van het gebouw werd vernield. Twee voertuigen die voor de ambassade geparkeerd stonden, zijn uitgebrand. De ambassade is gevestigd in een villa van twee verdiepingen, op de hoek van een straat in een residentiële wijk.Onderzoek door Frans-Libische commissieDe Libische minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Abdel Aziz heeft de aanval als een "terroristische daad" bestempeld. Ook zijn Franse ambtgenoot Laurent Fabius veroordeelde de aanval. "We veroordelen sterk deze daad, die we beschouwen als een terroristische daad tegen een broederland dat Libië steunde tijdens de revolutie in 2011, die een einde bracht aan het regime van Moammar Kadhafi", aldus Abdel Aziz, die aanwezig is op de plaats van de aanslag. "We betreuren deze daad en drukken onze solidariteit uit met de Franse regering en het Franse volk." Hij kondigde nog aan dat een Frans-Libische commissie de omstandigheden zal onderzoeken. "Samen met de Libische autoriteiten stellen de staatsdiensten alles in het werk om de omstandigheden van deze gruwelijke daad te verduidelijken en de daders zo snel mogelijk te identificeren", stelt de Franse minister van Buitenlandse Zaken in een persbericht. Hij drukte zijn solidariteit en medeleven uit met de gewonde bewakers. Fabius gaf wel geen details vrij over de manier waarop de aanval plaatsvond. ( Belga/AVE)