Bij het hoofdkwartier van de politie in de Turkse provincie Diyarbakir, in het zuidoosten van het land, is een autobom ontploft. Er is sprake van minstens 5 doden en 39 gewonden. Bij de slachtoffers zijn er politiemensen, maar ook burgers. Volgens lokale media zou er ook een baby zijn omgekomen.

De explosie gebeurde in het Cinar-district. Van het politiecommissariaat werd de gevel weggeblazen, terwijl ook gebouwen in de omgeving beschadigd raakten. In het puin wordt nog gezocht naar eventuele slachtoffers. Volgens lokale media werden er na de ontploffing ook raketten afgevuurd en is er over en weer geschoten.

De politie riep versterking op van korpsen uit de regio en van het leger.

De Turkse autoriteiten houden de Koerdische PKK verantwoordelijk voor de aanslag, maar die werd nog niet opgeëist.

Turkije is al maanden in de ban van toenemende spanningen met de Koerden, die gevoed worden door het Syrische conflict. (Belga/AVE)

Bij het hoofdkwartier van de politie in de Turkse provincie Diyarbakir, in het zuidoosten van het land, is een autobom ontploft. Er is sprake van minstens 5 doden en 39 gewonden. Bij de slachtoffers zijn er politiemensen, maar ook burgers. Volgens lokale media zou er ook een baby zijn omgekomen. De explosie gebeurde in het Cinar-district. Van het politiecommissariaat werd de gevel weggeblazen, terwijl ook gebouwen in de omgeving beschadigd raakten. In het puin wordt nog gezocht naar eventuele slachtoffers. Volgens lokale media werden er na de ontploffing ook raketten afgevuurd en is er over en weer geschoten. De politie riep versterking op van korpsen uit de regio en van het leger.De Turkse autoriteiten houden de Koerdische PKK verantwoordelijk voor de aanslag, maar die werd nog niet opgeëist.Turkije is al maanden in de ban van toenemende spanningen met de Koerden, die gevoed worden door het Syrische conflict. (Belga/AVE)