Een groep agenten en militairen was donderdagochtend op patrouille in Yala nadat ze een oproep hadden gekregen over een verdacht object, meldt persagentschap DPA. Toen de agenten erbij kwamen, ontplofte het pakket en werden ze onder vuur genomen door een onbekend aantal gewapende mannen. Enkele minuten later ontplofte een tweede bom.

Onder de twintig gewonden zijn ook achttien militairen of politieagenten en twee gewone burgers.

De politie van Yala verklaarde dat de aanvallers de groep agenten en militairen bewust hebben gelokt naar de plaats waar de twee zelfgemaakte explosieven zich bevonden.

De aanval is nog niet opgeëist, maar de autoriteiten vermoeden dat een lokale rebellengroep erachter zit. In de zuidelijke provincies van Thailand, nabij de grens met Maleisië vinden vaak - veeleer kleinschalige - aanslagen plaats. Islamitische rebellen die er actief zijn, willen er een nieuwe staat vestigen.

Een groep agenten en militairen was donderdagochtend op patrouille in Yala nadat ze een oproep hadden gekregen over een verdacht object, meldt persagentschap DPA. Toen de agenten erbij kwamen, ontplofte het pakket en werden ze onder vuur genomen door een onbekend aantal gewapende mannen. Enkele minuten later ontplofte een tweede bom. Onder de twintig gewonden zijn ook achttien militairen of politieagenten en twee gewone burgers. De politie van Yala verklaarde dat de aanvallers de groep agenten en militairen bewust hebben gelokt naar de plaats waar de twee zelfgemaakte explosieven zich bevonden. De aanval is nog niet opgeëist, maar de autoriteiten vermoeden dat een lokale rebellengroep erachter zit. In de zuidelijke provincies van Thailand, nabij de grens met Maleisië vinden vaak - veeleer kleinschalige - aanslagen plaats. Islamitische rebellen die er actief zijn, willen er een nieuwe staat vestigen.