De aanslag is nog niet opgeëist. Vermoed wordt dat ze het werk is van de extremistische moslimgroep Boko Haram. Die pleegde al eerder aanslagen in Abuja.

Volgens getuigen ontplofte de bom bij een politiepost niet ver van de plaats van de aanslag op 14 april. Volgens Belga zijn er zestien doden. Er zou ook een nog onbekend aantal gewonden zijn.

Geweld van Boko Haram, dat een streng-islamitische staat wil vestigen in Nigeria, maakte dit jaar al 1500 doden. De groep opereert vooral in het noordoosten van het land. Gevreesd wordt nu dat ze haar actieterrein wil uitbreiden naar de hoofdstad, meldt de BBC.

De aanslag is nog niet opgeëist. Vermoed wordt dat ze het werk is van de extremistische moslimgroep Boko Haram. Die pleegde al eerder aanslagen in Abuja.Volgens getuigen ontplofte de bom bij een politiepost niet ver van de plaats van de aanslag op 14 april. Volgens Belga zijn er zestien doden. Er zou ook een nog onbekend aantal gewonden zijn.Geweld van Boko Haram, dat een streng-islamitische staat wil vestigen in Nigeria, maakte dit jaar al 1500 doden. De groep opereert vooral in het noordoosten van het land. Gevreesd wordt nu dat ze haar actieterrein wil uitbreiden naar de hoofdstad, meldt de BBC.