Dat besliste de onderzoeksjury, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Dias Kadyrbayev and Azamat Tazhayakov, allebei 19, zouden geprobeerd hebben bewijsmateriaal te vernietigen door Dzhokhar Tsarnaevs rugzak weg te gooien. De rugzak zou lege vuurwerkhulzen en Tsarnaevs laptop bevat hebben.

De jongemannen worden beschuldigd van samenzwering en belemmering van de rechtsgang. De twee waren in de VS met een studentenvisum en waren ingeschreven in de Universiteit van Massachusetts in Dartmouth, samen met Tsarnaev, een Russische immigrant die genaturaliseerd werd tot VS-burger.

Tot 25 jaar cel

Tsarnaev pleitte vorige maand onschuldig op de aanklacht dat hij de aanslag pleegde op 15 april aan de finish van de marathon van Boston. Bij de aanslag kwamen 3 mensen om het leven en raakten meer dan 250 mensen gewond. Tientallen gewonden moesten ledematen laten amputeren. Dzhokhar Tsarnaevs oudere broer, Tamerlan, werd gedood tijdens de klopjacht door de politie in de dagen erna.

De twee Kazachse studenten riskeren tot 20 jaar gevangenis voor belemmering van de rechtsgang en 5 jaar voor samenzwering. Ook kunnen ze verplicht worden tot het betalen van een boete van 250.000 dollar en het land uitgezet worden. (Belga/TV)

Dat besliste de onderzoeksjury, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dias Kadyrbayev and Azamat Tazhayakov, allebei 19, zouden geprobeerd hebben bewijsmateriaal te vernietigen door Dzhokhar Tsarnaevs rugzak weg te gooien. De rugzak zou lege vuurwerkhulzen en Tsarnaevs laptop bevat hebben. De jongemannen worden beschuldigd van samenzwering en belemmering van de rechtsgang. De twee waren in de VS met een studentenvisum en waren ingeschreven in de Universiteit van Massachusetts in Dartmouth, samen met Tsarnaev, een Russische immigrant die genaturaliseerd werd tot VS-burger.Tot 25 jaar cel Tsarnaev pleitte vorige maand onschuldig op de aanklacht dat hij de aanslag pleegde op 15 april aan de finish van de marathon van Boston. Bij de aanslag kwamen 3 mensen om het leven en raakten meer dan 250 mensen gewond. Tientallen gewonden moesten ledematen laten amputeren. Dzhokhar Tsarnaevs oudere broer, Tamerlan, werd gedood tijdens de klopjacht door de politie in de dagen erna. De twee Kazachse studenten riskeren tot 20 jaar gevangenis voor belemmering van de rechtsgang en 5 jaar voor samenzwering. Ook kunnen ze verplicht worden tot het betalen van een boete van 250.000 dollar en het land uitgezet worden. (Belga/TV)