Het meisje, Madeleine Pulver, dochter van een multimiljonair, werd woensdag verrast door een man die haar woning binnenstapte en een bom rond haar hals aanbracht. Hij liet een briefje achter waarin geld geëist werd van haar vader, de topman van een internationaal softwarebedrijf.

Madeleine belde de politie en de ontmijningsdienst die met man en macht ter plaatse kwamen om de bom onschadelijk te maken. De wijde omgeving rond het huis werd afgezet. Volgens een woordvoerder ging het om een nooit eerder gezien type van een kraagbom en werd het bijzonder moeilijk om het tuig te ontmantelen. Twee hooggespecialiseerde ontmijners waren meer dan 10 uur bezig met de bom.

Emoties

Madeleine Pulver vierde drie weken geleden haar achttiende verjaardag. Ze zit in het laatste jaar van het middelbaar onderwijs in de prestigieuze Winona school in het noorden van Sydney. Volgens politiewoordvoerder Murdoch stelt ze het gezien de omstandigheden redelijk goed, ook tijdens de operatie waarbij de ontmijners de bom onschadelijk maakten. 'Ze heeft haar emoties goed onder controle, beter dan haar ouders.'

Tijdens de tien uur durende reddingsoperatie kreeg het meisje regelmatig eten en drinken en werd ze warm gehouden met een deken. Specialisten van de ontmijningsdienst bleven bij haar, maar haar ouders werden weggehouden van de kamer waarin de operatie gebeurde.

Het meisje probeerde de ontmijners te helpen haar van de bom te verlossen, maar naar verluidt kon ze zich niet bewegen. Ze lag tien uur lang in een bijzonder oncomfortabele positie. Na de reddingsoperatie is ze met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bom is nog intact. Het tuig is al onderzocht met röntgenstralen.

Dader spoorloos

Haar ouders, William en Belinda Pulver, één van de rijkste families van Australië reageerden bijzonder opgelucht, zegt een politiewoordvoerder. Het is de eerste keer dat in Australië op deze manier een rijke familie wordt afgeperst. Van de dader is geen spoor. 'We hebben geen idee met wie of met wat we hier te maken hebben', aldus de politie. Het meisje heeft de politie wel een hele hoop informatie gegeven. Die dient nu als basis van het onderzoek. (EE/TE)

Het meisje, Madeleine Pulver, dochter van een multimiljonair, werd woensdag verrast door een man die haar woning binnenstapte en een bom rond haar hals aanbracht. Hij liet een briefje achter waarin geld geëist werd van haar vader, de topman van een internationaal softwarebedrijf. Madeleine belde de politie en de ontmijningsdienst die met man en macht ter plaatse kwamen om de bom onschadelijk te maken. De wijde omgeving rond het huis werd afgezet. Volgens een woordvoerder ging het om een nooit eerder gezien type van een kraagbom en werd het bijzonder moeilijk om het tuig te ontmantelen. Twee hooggespecialiseerde ontmijners waren meer dan 10 uur bezig met de bom. Emoties Madeleine Pulver vierde drie weken geleden haar achttiende verjaardag. Ze zit in het laatste jaar van het middelbaar onderwijs in de prestigieuze Winona school in het noorden van Sydney. Volgens politiewoordvoerder Murdoch stelt ze het gezien de omstandigheden redelijk goed, ook tijdens de operatie waarbij de ontmijners de bom onschadelijk maakten. 'Ze heeft haar emoties goed onder controle, beter dan haar ouders.' Tijdens de tien uur durende reddingsoperatie kreeg het meisje regelmatig eten en drinken en werd ze warm gehouden met een deken. Specialisten van de ontmijningsdienst bleven bij haar, maar haar ouders werden weggehouden van de kamer waarin de operatie gebeurde. Het meisje probeerde de ontmijners te helpen haar van de bom te verlossen, maar naar verluidt kon ze zich niet bewegen. Ze lag tien uur lang in een bijzonder oncomfortabele positie. Na de reddingsoperatie is ze met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bom is nog intact. Het tuig is al onderzocht met röntgenstralen. Dader spoorloos Haar ouders, William en Belinda Pulver, één van de rijkste families van Australië reageerden bijzonder opgelucht, zegt een politiewoordvoerder. Het is de eerste keer dat in Australië op deze manier een rijke familie wordt afgeperst. Van de dader is geen spoor. 'We hebben geen idee met wie of met wat we hier te maken hebben', aldus de politie. Het meisje heeft de politie wel een hele hoop informatie gegeven. Die dient nu als basis van het onderzoek. (EE/TE)