Bolsonaro wordt in de komende dagen opnieuw geopereerd. Het gaat al om de vierde ingreep sinds Bolsonaro tijdens de verkiezingscampagne op 6 september vorig jaar in de buik werd gestoken met een mes.

'De president moet vanaf vrijdag een vloeibaar dieet volgen', ter voorbereiding van een chirurgische ingreep twee dagen later, wat zijn reis 'nagenoeg onmogelijk' maakt, aldus woordvoerder Oravio Rego Barros. Brazilië zal een 'vervanger' sturen of vragen dat de top wordt uitgesteld, voegde hij er nog aan toe.

Bolsonaro wordt in de komende dagen opnieuw geopereerd. Het gaat al om de vierde ingreep sinds Bolsonaro tijdens de verkiezingscampagne op 6 september vorig jaar in de buik werd gestoken met een mes. 'De president moet vanaf vrijdag een vloeibaar dieet volgen', ter voorbereiding van een chirurgische ingreep twee dagen later, wat zijn reis 'nagenoeg onmogelijk' maakt, aldus woordvoerder Oravio Rego Barros. Brazilië zal een 'vervanger' sturen of vragen dat de top wordt uitgesteld, voegde hij er nog aan toe.