Bolsjoi-theater opnieuw getroffen door schandaal

© AFP

Nadat artistiek directeur Sergej Filin in januari met zwavelzuur werd aangevallen, heeft nu een 65-jarige violist van het Bolsjoi-theater in Moskou een dodelijke val gemaakt in de orkestbak.

“De violist Viktor Sedov, die bijna veertig jaar voor Bolsjoi heeft gewerkt, is in de orkestbak gevallen en is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden”, meldt Katerina Novikova, woordvoerster van het theater.

Een onderzoek moet nu meer duidelijkheid brengen over de omstandigheden van het ongeval, dat zich voordeed tijdens een repetitie.

Prostitutie

Het Bolsjoi-theater is al meermaals met schandalen in het nieuws geweest sinds artistiek directeur Sergej Filin in januari met zwavelzuur werd aangevallen. Zo werd in juni nog sterdanser Nikolai Tsiskaridze aan de deur gezet, omdat hij verwikkeld was in een conflict met de inmiddels ook al ontslagen directeur Anatoli Iksanov.

In maart beschuldigde een ex-danseres de directie van het prestigieuze Russische theater haar danseressen tot prostitutie te dwingen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content