Dat meldt het Boliviaanse nieuwsagentschap ABI. Navajas werd uit zijn ambt gezet zodat hij zich niet zou kunnen mengen in een onderzoek naar de aankoop van 170 Spaanse beademingstoestellen, liet een woordvoerster van de regering weten.

Naast de minister zijn nog twee andere betrokkenen opgepakt, zo meldde de politie. Naar verluidt waren de toestellen veel te duur en ongeschikt voor gebruik op intensieve zorgen.

In Bolivia zouden al circa 190 mensen zijn overleden aan Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Dat meldt het Boliviaanse nieuwsagentschap ABI. Navajas werd uit zijn ambt gezet zodat hij zich niet zou kunnen mengen in een onderzoek naar de aankoop van 170 Spaanse beademingstoestellen, liet een woordvoerster van de regering weten. Naast de minister zijn nog twee andere betrokkenen opgepakt, zo meldde de politie. Naar verluidt waren de toestellen veel te duur en ongeschikt voor gebruik op intensieve zorgen. In Bolivia zouden al circa 190 mensen zijn overleden aan Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.