Boko Haram ontvoert opnieuw 22 jonge vrouwen in Noord-Nigeria

Gevecht Boko Haram © BELGAIMAGE

In Nigeria heeft de islamitische terreurorganisatie Boko Haram opnieuw 22 jonge vrouwen ontvoerd. Drie jonge dorpsbewoners, die de vrouwen tegen hun aanvallers probeerden te beschermen, werden eveneens ontvoerd.

Vermoedelijke leden van de islamitische terreurgroep Boko Haram hebben in het noordoosten van Nigeria opnieuw minstens 22 jonge vrouwen ontvoerd. De overval gebeurde in de omgeving van de stad Chibok in de deelstaat Borno, waar op 14 april al meer dan 200 schoolmeisjes werden ontvoerd. Dat meldde de zender Television Continental laat in Lagos. Drie jonge dorpsbewoners, die de vrouwen tegen hun aanvallers probeerden te beschermen, werden eveneens ontvoerd.

De autoriteiten onderzoeken de zaak, zei een regeringsfunctionaris die anoniem wilde blijven. “We moeten een juist beeld krijgen van wat er gebeurd is om uit te maken welke maatregelen we moeten nemen”. “De aanvallers kwamen op motoren en in voertuigen. Ze waren zwaarbewapend”, zei een bewoner van het dorp Dikway, waaruit de vrouwen werden meegenomen.

‘Ze wilden meisjes en jonge moeders, oudere vrouwen lieten ze met rust’

“Ze hadden het voorzien op meisjes en jonge moeders, oudere vrouwen lieten ze met rust”. De extremisten waren het dorp overdag binnengevallen. De daders staken ook vele huizen in brand.

Boko Haram wil in het noorden van Nigeria een theocratie naar islamitisch recht oprichten. De groep pleegt steeds weer zware aanslagen. Kort na de ontvoering van de schoolmeisjes had de terreurgroep gedreigd de meisjes als seksslavinnen te verkopen. Ondanks intensieve speurtochten, ook met internationale hulp, ontbreekt van de meisjes elk spoor. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content