De islamistische terreurmilitie Boko Haram heeft in Nigeria nog veel meer meisjes ontvoerd. In de deelstaat Adamawa hadden de terroristen een 40-tal meisjes meegenomen, aldus de Nigeriaanse krant The Punch donderdag. Eerder werden in het weekeinde in de noordoostelijke deelstaat al 60 jonge vrouwen ontvoerd.

De autoriteiten bevestigden die cijfers voorlopig niet. Volgens de Britse zender BBC en de Nigeriaanse media zijn de berichten over de nieuwe ontvoeringen afkomstig van ooggetuigen. Boko Haram had een half jaar geleden meer dan 200 schoolmeisjes uit de stad Chibok in de noordelijke deelstaat Borno ontvoerd. Vorige vrijdag had de regering verklaard dat ze met de moslimmilitie een bestand was overeengekomen en de meisjes binnenkort zouden kunnen vrijkomen. (Belga/WB)

De islamistische terreurmilitie Boko Haram heeft in Nigeria nog veel meer meisjes ontvoerd. In de deelstaat Adamawa hadden de terroristen een 40-tal meisjes meegenomen, aldus de Nigeriaanse krant The Punch donderdag. Eerder werden in het weekeinde in de noordoostelijke deelstaat al 60 jonge vrouwen ontvoerd.De autoriteiten bevestigden die cijfers voorlopig niet. Volgens de Britse zender BBC en de Nigeriaanse media zijn de berichten over de nieuwe ontvoeringen afkomstig van ooggetuigen. Boko Haram had een half jaar geleden meer dan 200 schoolmeisjes uit de stad Chibok in de noordelijke deelstaat Borno ontvoerd. Vorige vrijdag had de regering verklaard dat ze met de moslimmilitie een bestand was overeengekomen en de meisjes binnenkort zouden kunnen vrijkomen. (Belga/WB)