Boko Haram ontvoert 100 dorpelingen in Kameroen

Een opvangcentrum in Noord-Kameroen voor bewoners die voor Boko Haram op de vlucht sloegen © REUTERS

In een Kameroens dorp op de grens met Nigeria zijn minstens acht doden gevallen en honderd personen ontvoerd. De daders zijn wellicht strijders van de terreurgroep Boko Haram.

In het noorden van Kameroen hebben vermoedelijke leden van de terreurgroep Boko Haram minstens acht dorpsbewoners gedood en honderd personen ontvoerd. Onder de ontvoerden bevinden zich ook kinderen. Dat meldt het persbureau Reuters, dat zich baseert op regerings- en legerbronnen.

De gewelddadige inval vond plaats in Tchakarmari, vlak bij de grens met Nigeria. ‘De daders hebben zich nadien teruggetrokken naar Nigeria, waar Kameroen ze niet kan achtervolgen’, getuigden dorpsbewoners.

Hoewel de aanslag nog niet werd opgeëist lijkt alles er op te wijzen dat dit het werk is van Boko Haram, bericht AP.

Verbod op nikab

Vorige maand nog doodden strijders van Boko Haram in dezelfde regio tientallen mensen door zelfmoordaanslagen. Bij één aanslag zouden de daders twee meisjes jonger dan vijftien jaar geweest zijn. Als reactie besloot de Kameroense overheid de nikab te verbieden, zodat vrouwen in boerka’s geen aanslag meer kunnen uitvoeren.

Militanten van Boko Haram ontvoerden reeds vele mensen in het noordoosten van Nigeria, onder wie meer dan 200 meisjes van een school in Chibok in april 2014. Nog in 2014 werden 27 mensen in Kameroen ontvoerd. De laatste paar maanden steekt de van oorsprong Nigeriaanse beweging ook geregeld de grens over naar buurlanden Kameroen, Niger en Tsjaad. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content